Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος για το τραγικό δυστύχημα στην Κίσσαμο

«Καλούμε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους, να χαίρονται την ζωή, ως δώρο Θεού· να ζουν την κάθε μέρα και ώρα της ζωής τους και να μην αφήνουν, να μην επιτρέπουν κανένα κίνδυνο και καμιά πρόκληση να γίνεται αιτία πόνου, οδύνης, θλίψης και σπαραγμού» αναφέρει σε δήλωση του ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, με αφορμή το τραγικό συμβάν της απώλειας ανθρώπων του τόπου, και μάλιστα νέων παιδιών.

«Με συντριβή καρδίας δεχθήκαμε το άκουσμα απώλειας της ζωής νέων παιδιών του τόπου μας, με τρόπο βίαιο και τραγικό. Λυπούμεθα βαθύτατα δια το γεγονός και εκφράζουμε όλη μας την συμπάθεια και στήριξη προς τις οικογένειες των παιδιών αυτών που, τόσο ξαφνικά και απότομα, στερήθηκαν την φυσική παρουσία των αγαπημένων τους προσώπων.

Αβάστακτος ο πόνος, βαρύς ο σταυρός, μεγάλος ο γολγοθάς, ανείπωτη η οδύνη. Συνοδοιπόροι και συγκυρηναίοι σε αυτό τους το άφωτο μονοπάτι της ζωής. Βάλσαμο και παρηγοριά για όποιον πιστεύει πως ο θάνατος είναι κοίμηση και ο αποχωρισμός πρόσκαιρος. Με την ευχή ο τόπος μας και οι άνθρωποι του, ο κόσμος όλος, να μην βιώνουν τέτοιες οδύνες βίαιου αποχωρισμού, καλούμε όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους, να χαίρονται την ζωή, ως δώρο Θεού· να ζουν την κάθε μέρα και ώρα της ζωής τους και να μην αφήνουν, να μην επιτρέπουν κανένα κίνδυνο και καμιά πρόκληση να γίνεται αιτία πόνου, οδύνης, θλίψης και σπαραγμού. Οι αληθινές χαρές και η ομορφιά της ζωής κρύβονται στα απλά, τα καθημερινά, τα ανθρώπινα. Καλή δύναμη και πολλές υπομονές στις οικογένειες των παιδιών και σε όποιον ο πόνος και η οδύνη κτυπά την πόρτα της ζωής».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

  • Γιατί βλέπεις στα Χανιά η Τροχαία να έχει αλλάξει τακτική? Το μόνο που ξέρουν είναι να γράφουν επιλεκτικά και μόνο όταν δεν είναι κανένας θείος, ξάδερφος….
   Ο Διοικητής της Τροχαίας θα έπρεπε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για την ανικανότητα αυτής της υπηρεσίας η οποία με την τραγική αδιαφορία της αφήνει ανθρώπους λιώμα στο μεθύσι να πιάνουν τιμόνι και να σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους! Ποια Τροχαία σταμάτησε τον δολοφόνο των φοιτητών του Πολυτεχνείου? Ποιος σταμάτησε την φόνισσα που καρφώθηκε μέσα στην κρεπερί στην Ελευθερίου Βενιζέλου μόλις λίγους μήνες πριν? Πώς είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν ακόμα δίπλωμα?
   Σε οποιαδήποτε πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα αυτοί θα βρισκόταν ισόβια στην φυλακή και εδώ κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ο κάθε ψυχάκιας ξεσπάει τα ψυχολογικά του στο δρόμο. Έχουμε φτάσει σε σημείο να φοβόμαστε ποιος θα βρεθεί στο δρόμο μας και θα μας κλείσει το σπίτι.
   Καθημερινά σφάζουν κόκκινα φανάρια, STOP χωρίς ΙΧΝΟΣ ντροπής και ενδοιασμού! Δολοφόνοι με δίπλωμα!! Μόνο με αστυνόμευση εξωτερικού και κάμερες σε κάθε φανάρι θα αλλάξει κάτι. Πρόστιμα τόσο εξοντωτικά που θα φεύγουν με την μια δυο μηνιάτικοι μισθοί γιατί ο Ελληνάρας μόνο στην τσέπη πονάει.
   Μια χώρα γερόντων έχουμε γίνει που ο παππούς θάβει το εγγόνι. Ναι έτσι είναι όσο μακάβριο και αν ακούγεται.
   Και όλα αυτά στην κατά τα άλλα έξυπνη πόλη που ονειρεύονται εκεί στο Δημαρχείο…….
   Αν ποτέ βέβαια ξυπνήσουν από το όνειρο και δουν την πραγματικότητα.
   ,,A City of many tales,,. Κανονικά θα έπρεπε να μετονομαστεί σε City of Death Tales……..

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα