Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου, 2021

Ο Μικρός Πρίγκιπας ταξιδεύει στον Αλικιανό και τα γύρω χωριά

Σε ένα διαφορετικό ταξίδι στον Αλικιανό και τα γύρω χωριά, παρέα με τον αγαπημένο “Μικρό Πρίγκηπα”, ταξίδεψαν διαδικτυακά το κοινό μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Αλικιανού, με αφορμή την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου τους: «Ταξιδεύοντας με τον Μικρό Πρίγκιπα στον Αλικιανό και τα γύρω χωριά».

Το βιβλίο έχουν επιμεληθεί οι μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού και η καθηγήτριά τους Ελπίδα Χελιουδάκη. Το εξώφυλλο του βιβλίου έχει εικονογραφήσει η Λίλα Καλογερή.

Η διαδικτυακή προβολή έγινε το βράδυ της Παρασκευής μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κ.Α.Μ) του Δήμου Χανίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Την παρουσίαση έκαναν οι καθηγήτριες Νεκταρία Αρχοντάκη και Αργυρώ Τζαγκαράκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσίαση έγινε και στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τον καθηγητή Πολύβιο Κοσμάτο!

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους μαθητές και εκπαιδευτικοί για το ταξίδι αυτό: « Πριν από τρία περίπου χρόνια ξεκίνησε η γνωριμία μας με τον Μικρό Πρίγκιπα…Ταξιδέψαμε μαζί του, στον κόσμο και τους πλανήτες του…Τον γνωρίσαμε βαθιά, γίναμε φίλοι και τον αγαπήσαμε…Κι έπειτα τον προσκαλέσαμε και τον ξεναγήσαμε και στα δικά μας χωριά: Αλικιανό, Αγυιά, Βαρύπετρο, Κυρτωμάδο, Λυγιδέ, Μυλωνιανά, Βαμβακόπουλο αλλά και Νέα Χώρα, Σκινέ, Φουρνέ, Ορθούνι και Βατόλακκο. Μαζί του ξαναγνωρίσαμε τα μέρη μας, ανεβήκαμε σκαλοπάτια, πήραμε μέρος σε γιορτές κι έθιμα και ζήσαμε στιγμές κι εμπειρίες που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Γράψαμε τις ιστορίες μας, τις εικονογραφήσαμε και κάναμε τον Μικρό Πρίγκιπα έναν από εμάς… Κι έπειτα «τον αποχαιρετήσαμε με μια ζεστή αγκαλιά και μια ευχή για το μέλλον. Να είναι καλά κι ευτυχισμένος στην υπόλοιπη πορεία της ζωής του. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ και θα τον έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας για πάντα!…»

Σε όλο αυτό το ταξίδι είχαμε την τύχη να μας συνοδεύουν δύο πολύ ταλαντούχες δημιουργοί: η εικονογράφος Λίλα Καλογερή, η οποία έντυσε τις δημιουργίες των παιδιών με το πανέμορφο εξώφυλλο, καθώς και η γραφίστρια Γεωργία Ματσαμάκη, η οποία μετουσίωσε την προσπάθεια των παιδιών σε ένα σύνολο ονειρικό και παραμυθένιο…Τις ευχαριστούμε θερμά για την τρυφερότητα και την ευαισθησία τους…».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες