Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Ο Μανούσος Βολουδάκης για τη δακοκτονία και το νομοσχέδιο για αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «ταυτόχρονα συζητήθηκαν σχετικές τροπολογίες, μεταξύ των οποίων και μια για την δακοκτονία (επίσπευση των διαγωνιστικών διαδικασιών).

Ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα εξής:

1. Αποτελεί σημαντική μεταρρύθμιση η δυνατότητα εισόδου ιδιωτών επενδυτών στους αγροτικούς συνεταιρισμούς. Η ρύθμιση αυτή θα επιτρέψει στους υγιείς συνεταιρισμούς να προσελκύσουν κεφάλαια για να αναπτυχθούν με όρους αγοράς. Η αντίδραση ορισμένων στο σημείο αυτό είναι ακατανόητη, καθώς το νομοσχέδιο δίνει αυτή τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς μόνο εφ’ όσον οι ίδιοι επιθυμούν να την αξιοποιήσουν.

2. Σειρά κατάταξης πιστωτών συνεταιρισμών

Μέχρι το 2016 πρώτοι στη σειρά για αποζημιώσεις από τους πλειστηριασμούς περιουσίας πτωχευμένων συνεταιρισμών, ήταν οι εργαζόμενοι. Επί ΣΥΡΙΖΑ όμως, ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας άλλαξε: την πρώτη θέση στη σειρά την πήραν οι τράπεζες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων. Ο Μανούσος Βολουδάκης έθεσε το θέμα ζητώντας τροποποίηση της σχετικής διάταξης, αναγνωρίζοντας όμως ότι το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι αρμοδιότητας του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

3. Τροπολογία για θέματα δακοκτονίας

Η τροπολογία που κατατέθηκε επιτρέπει την επίσπευση των διαδικασιών για την προμήθεια των απαραίτητων υλικών για την δακοκτονία, και είναι προφανώς αναγκαία. Ο Μανούσος Βολουδάκης συμπλήρωσε όμως ότι για να μην καθυστερήσει η δακοκτονία στην είναι απαραίτητη και επείγουσα η πρόσληψη τομεαρχών δακοκτονίας. Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη καθυστερήσει.

Επίσης, υπενθύμισε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη τη δέσμευσή του για επιπλέον 2 εκ ευρώ για την δακοκτονία στην Κρήτη»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα