Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Ο Μανώλης Συντυχάκης για τον ΒΟΑΚ

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση για διόδια στο ΒΟΑΚ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Ο καυγάς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του ΒΟΑΚ με παραχώρηση σε ιδιώτες ή με σύμπραξη δημοσίου με ιδιωτικό τομέα -είτε μπουν διόδια είτε όχι-, δείχνει πως βασική αγωνία και των δύο δεν είναι η οδική εξυπηρέτηση του λαού με ασφάλεια, αλλά το πώς θα εξασφαλιστεί να πληρώσει ο λαός για να έχει σίγουρο και άμεσο κέρδος για τα μονοπώλια που θα αναλάβουν να κατασκευάσουν το έργο.
Οι εργαζόμενοι της Κρήτης δεν πρέπει να αποδεχτούν διόδια ή άλλο τρόπο εκμετάλλευσης ως προϋπόθεση για την κατασκευή ενός σύγχρονου ασφαλούς αυτοκινητόδρομου.
Ήδη οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες πληρώνουν δυσβάσταχτους φόρους και τέλη κυκλοφορίας, τα οποία καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων και δεν αξιοποιούνται για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.
Η Ε.Π Κρήτης τους ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να διεκδικήσουν ένα Βόρειο Οδικό Άξονα και συνολικά σύγχρονο ασφαλές οδικό δίκτυο στη Κρήτη, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς διόδια ή άλλη μορφής εκμετάλλευση και δανεισμό που θα τον πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι.»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα