Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου, 2022

Αυστηρό μήνυμα Μ. Σχοινά στην Τουρκία από τα Χανιά

Αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από τους Τάφους των Βενιζελων στα Χανιά ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι ο Βενιζέλος εγγυήθηκε 100 χρόνια Ειρήνης με την Συνθήκη της Λωζάνης, προσθέτοντας πως «είναι κάποιοι που ακριβώς αυτό το ιστορικό επίτευγμα της Λωζάνης προσπαθούν να το ανατρέψουν με αναθεωρητισμούς, εμπρηστικές δηλώσεις, πρακτικές και ανάλογη ρητορεία».

«Από εδώ, από τους Τάφους των Βενιζέλων, η απάντηση που πρέπει να δώσουμε όλοι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι είναι ότι όποιος διανοηθεί να ξανά ανοίξει τη Συνθήκη της Λωζάνης ή να επιβάλει αναθεωρητισμούς στην περιοχή μας, θα έχει μεγάλο πρόβλημα με την ιστορία, δεν θα τον ξεπλύνει εύκολα» ανέφερε σχετικά.

Σημειώνεται πως την ξενάγηση πραγματοποίησε ο κ. Νίκος Παπαδάκης, γενικός διευθυντής του ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ενώ τον κ. Σχοινά συνόδευσαν ο περιφερειάρχης κ.Στ. Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειαρχης Χανιων κ. Νίκος Καλογερης κι ο δήμαρχος Χανίων, κ.Στ. Σημανδηράκης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην οικία-Μουσείο του Βενιζέλου στην Χαλέπα, ενώ στο τέλος ο κ. Σχοινάς επισκέφθηκε το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Νωρίτερα κατα την επίσκεψη του στα Χανια ο κ, Σχοινας είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Επιχειρησιακό Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ στην Σούδα.

Επίσης το πρωί ο κ. Σχοινας είχε μιλήσει στην ετήσια συνεδρίαση των μελών της Κ.Ο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Χερσόνησο.

Την Παρασκευή ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα: «Η Κρήτη ως πρότυπο Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής: υγεία-παιδεία-πολιτισμός-ασφάλεια» στο Ηράκλειο.

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα