Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Ο Κυριάκος και το τέλος της “παλιάς” δεξιάς

Ο πρωθυπουργός κ. Κυρ. Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του στο Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο για τα “Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Εργασιακό Περιβάλλον” δήλωσε μεταξύ άλλων: «…Και είμαι έτοιμος να συμβάλλω στη διαμόρφωση μιας ειδικής “ατζέντας” με έμφαση τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στο επιτελείο μου περιλαμβάνονται και μέλη της».
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι πριν από 20 χρόνια κανείς πρωθυπουργός της Συντηρητικής παράταξης δεν θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δήλωση.
Τι άλλαξε;
Αλλαξε η Ελλάδα, η συντηρητική παράταξη ή απλά ο πρωθυπουργός αισθάνεται τώρα ότι έχει το κύρος και το ακροατήριο για να απευθυνθεί πειστικά για τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ + Κοινότητας.
Ο κόσμος που μας περιβάλλει είναι δραματικός, είναι όλα ανοιχτά και οι ηγέτες πρέπει να συνθέτουν και όχι να περιθωριοποιούν κοινωνικές ομάδες.
Παρακολουθώντας τη διαδρομή του κ. Κυρ. Μητσοτάκη νομίζω ότι η μεγάλη του έννοια είναι να αλλάζει η Νέα Δημοκρατία όσο αλλάζει η χώρα.
Γι’ αυτό ανέδειξε και τον κ. Αλεξ Πατέλη στο οικονομικό του επιτελείο και παράλληλα γι’ αυτό εμπιστεύεται οικογενειάρχες με παιδιά στα κρίσιμα υπουργεία· το κάνει αυτό γιατί θέλει να συνθέσει χωρίς αποκλεισμούς.
Αλλά το κάνει και για κάτι άλλο. Γιατί πιστεύει ακράδαντα στην αξία των δικαιωμάτων, δεν τον ενδιαφέρει η “παλιά” Δεξιά και γιατί οι φιλελεύθεροι πιστεύουν στις ίσες ευκαιρίες για όλους.
Καθένας στην κοινωνία στην κυβέρνηση, στην οικονομία έχει τον μικρό ή μεγάλο ρόλο του.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες