Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο κόσμος αλλάζει…

Οι αιτίες πολλές, η αφορμή μία, ο κορωνοϊός! Αυτός ο φονικός ιός, μεταλλάχθηκε και μετονομάστηκε ποιος ξέρει από ποιον, από κάποιον άλλον, από την πληθώρα των ιών που εξοντώνουν τον πλανήτη μας! Αφορμή, λοιπόν, αυτός ο καταραμένος ιός, που ξεκίνησε από την Κίνα και διεσπάρη σε ολόκληρο τον κόσμο, σ’ ένα κόσμο που πιάστηκε εξαπίνης, ώστε να έρθουν τα πάνω κάτω! Στην Υγεία, την Παιδεία, την οικονομία, στα εργασιακά, στην ανεργία, στον κοινωνικό ιστό, στις σχέσεις, στις οικογένειες κ.λπ.
Διαφαίνονται σήμερα και στο άμεσο μέλλον, οι επιπτώσεις της βαθιάς ύφεσης των προηγούμενων χρόνων, σκόπιμης, κατά τη γνώμη μας, συνεπικουρούμενης και της πανδημίας που ήρθε “καπάκι” για να αποτελειώσει κάθε αμυδρή ελπίδα ανάπτυξης της χώρας μας! Σε παγκόσμιο επίπεδο τα πράγματα δεν είναι καλύτερα, όπου πολλές χώρες, εξαιρουμένων των δυνατών οικονομικά χωρών θα τους «αγγίξει» ελάχιστα έως καθόλου η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης! Ως κινηματογραφική ταινία θα έρθουν τα δεδομένα, τα αυτονόητα που είχαμε ως τώρα, ανατρέπονται κι ένας νέος άνεμος σαρώνει, ήδη, στο πέρασμά του!
Όσο κι αν συνηθίζεται να λέγεται η φράση: οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, θεωρούμε πως είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Οι ισχυροί της γης ανακατεύουν την τράπουλα, ψάχνουν ολοένα να βρουν τρόπους να κερδοφορήσουν, να εκμεταλλευτούν αδύναμες χώρες, να επιβάλλουν, εκβιαστικά, σχεδόν, τα προϊόντα τους, να αναπτύξουν μεγαθήρια εις βάρος των πολλών και των καταπιεσμένων!
Σκεφτείτε λίγο την οικοδομική δραστηριότητα στη χώρα μας, όπου για να κτίσεις ένα σπίτι, είδος πολυτελείας γαρ, μπορεί να δουλεύεις μια ζωή για το ξεχρεώσεις! Η απόκτηση και η συντήρηση αυτοκινήτου, είναι μέσο πρώτης ανάγκης και θεωρείται, επίσης ακριβό «χόμπι»! Η παροχή ρεύματος, νερού, ιντερνέτ και τηλεφώνου είναι οι απαραίτητοι σύντροφοί μας, αλλά έχουν υψηλό κόστος! Έξυπνα σπίτια, ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επικοινωνία, ενέργεια, πρωτογενής τομέας, είναι μερικά από εξέχοντα θέματα προς… εκμετάλλευση! Οι ηθικές και πνευματικές αξίες έχουν, δυστυχώς, παραμεριστεί, δίνοντας έδαφος σε κάθε είδους καιροσκοπισμό, συμφέροντα και διαπλοκές!
Ο κορωνοϊός είναι τελικά η κατάρα του ανθρώπινου γένους ή είναι η αρχή του τέλους μιας ολόκληρης εποχής; Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει καλύτερα προετοιμασμένους, περισσότερο υποψιασμένους για κάθε ενδεχόμενο μιας άλλης αόρατης απειλής από το μέλλον!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες