Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Ο κορωνοϊός “χτυπά την πόρτα” της Εκπαίδευσης στα Χανιά

“Χτυπά τις πόρτες” των εκπαιδευτικών μονάδων των Χανίων ο κορωνοϊός καθώς εχθές Πέμπτη, βρέθηκε θετικός καθηγητής της ιδιωτικής εκπαίδευσης με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 14 ημερών οι εννέα μαθητές του. Παράλληλα, σε καραντίνα έχει τεθεί δασκάλα Δημοτικού της πόλης, ως στενή επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Μέχρι αργά εχθές το βράδυ, δεν είχε ληφθεί απόφαση για κλείσιμο τμήματος στο νομό Χανίων, με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να είναι σε τακτική επικοινωνία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Χανίων ώστε να ληφθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Χανίων Μανώλη Τζανάκη, μετά την εξακρίβωση του κρούσματος σε καθηγητή, «ήρθαμε σε επικοινωνία με τους μαθητές και τους δώσαμε οδηγία για καραντίνα 14 ημερών και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Παράλληλα ενημερώσαμε τα σχολεία στα οποία φοιτούν, σύμφωνα με τις οδηγίες που μας δόθηκαν από την διεύθυνση δημόσιας υγείας που έχει την ευθύνη της διαχείρισης. Από ΄κει και πέρα, εάν κάποιος από τους μαθητές βρεθεί θετικός, θα προχωρήσουμε σε αναστολή λειτουργίας του τμήματος».
Σημειώνεται πώς το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν προβλέπει δωρεάν τεστ για τους μαθητές του καθηγητή αλλά ούτε για την δασκάλα παρότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα, εφόσον δεν έχουν παρουσιάσει οι ίδιοι συμπτώματα.
«Δυστυχώς διαπιστώνουμε μια έντονη επιθετικότητα του κορωνοϊού και στα Χανιά» τόνισε από τη μεριά του ο προϊστάμενος στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης, καλώντας τους πολίτες να εφαρμόζουν με ευλάβεια το τρίπτυχο «μάσκα-αποστάσεις-καθαριότητα χεριών» ώστε να αποφευχθεί η μεγαλύτερη διασπορά στο νομό μας.
Συνολικά εχθές, ανακοινώθηκαν στην Κρήτη 25 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 13 στο Ηράκλειο, τα επτά στα Χανιά, τα δύο στο Ρέθυμνο και τα τρία στο Λασίθι.

15 “ΛΟΥΚΕΤΑ”
Στο μεταξύ, ανησυχία προκαλούν στις Αρχές τα απογευματινά “γλέντια” σε κέντρα διασκέδασης σε όλη την Κρήτη που εξελίσσονται από νωρίς λόγω του περιορισμού στο ωράριο, με υπεράριθμους συμμετέχοντες. Στην Κρήτη την 28η Οκτωβρίου επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 15 καταστήματα ενώ επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα στους υπεύθυνους.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν 19 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν τα ανάλογα πρόστιμα των 150 ευρώ.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε χθες ένας μαθητής στο 7ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το σχετικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του τμήματος έως τις 6 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Στην ειδική κλινική covid του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύονται ένας 36χρονος και μια 80χρονη που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ενώ από το Ρέθυμνο στο ΠΑΓΝΗ για νοσηλεία στην ΜΕΘ κορωνοϊού, μεταφέρθηκε ο 56χρονος τουρίστας.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες