Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ο υπουργός της κυβίστησης

«Η εμπάθεια αυτών που ανεβαίνουν στην εξουσία φέρνει την καταστροφή και στην περίπτωση ακόμα που είναι οι καλύτεροι άνθρωποι» έγραφε ο Αριστοτέλης. Στις αίθουσες του Πανεπιστημίου Κρήτης ως δάσκαλος ο Γιώργος Σταθάκης σίγουρα θα το είχε ακούσει κάπου αυτό. Πλέον το ζει στον ίδιο του τον εαυτό.

Προκλητική επίθεση στα “Χανιώτικα νέα” εξαπέλυσε ο Χανιώτης υπουργός σε μία προσπάθεια να μη χρεωθεί μία γκάφα για το ακίνητο των Τάφων των Βενιζέλων. Η αποκάλυψη των “Χ.Ν.” στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μετεγγραφή του ακινήτου στο Κτηματολόγιο του Δήμου Χανίων, άρα περνά ο χώρος στο “Υπερταμείο”, βάσει της τροπολογίας που ψηφίστηκε για τα ακίνητα του Ε.Ο.Τ., τράβηξε το ενδιαφέρον Μ.Μ.Ε. πανελλαδικής εμβέλειας. Την είδηση την αναπαρήγαγαν με τον δικό τους τρόπο.

Σε μία προσπάθεια να απαντήσει σε όσα του “χρέωναν” λοιπόν, ο Χανιώτης υπουργός νόμιζε πως λύση είναι να βρει έναν “εύκολο στόχο”, την εφημερίδα της εκλογικής του περιφέρειας. Εσφαλε και εκτέθηκε. Με τρόπο μάλιστα που προκαλεί οργή, γέλιο και απογοήτευση ταυτόχρονα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ “ΛΑΣΠΗ”

Ενα λεπτό πριν τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ανυπόγραφο άρθρο το οποίο επικαλείται «κύκλους του Υπουργείου Οικονομίας» και γράφει: «“Ανθρακες ο θησαυρός” αποδεικνύεται για την εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και όσα μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν την είδηση, η δήθεν παραχώρηση στην ΕΤΑΔ για ιδιωτικοποίηση της έκτασης στην οποία βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων στα Χανιά, αναφέρουν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κύκλοι του Υπουργείου Οικονομίας. Οπως αποδεικνύει σειρά εγγράφων, η έκταση έχει παραχωρηθεί στον Δήμο Χανίων από το 2014, όμως οι Δημοτικές Αρχές έχουν καθυστερήσει τη μετεγγραφή του ακινήτου. Για άλλη μια φορά οι κατασκευαστές “ειδήσεων” που στοχεύουν στη δημιουργία εντυπώσεων με ψεύδη στον βωμό του μικροπολιτικού οφέλους καλούνται να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό, αναφέρουν οι ίδιες πηγές».

Λίγη ώρα αργότερα από την πρώτη ανάρτηση της είδησης το Πρακτορείο άλλαξε την αναφορά σε “κύκλους” του Υπουργείου, παρουσιάζοντας το κείμενο ως δήλωση του Γιώργου Σταθάκη. Χωρίς να εκδώσει “ορθή επανάληψη”. Η επιχείρηση “λάσπη” ήταν σε πλήρη εξέλιξη…

ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ…

Τι είπε, λοιπόν, ο υπουργός; Επιβεβαίωσε ξεκάθαρα αυτό που έγραψαν τα “Χ.Ν. την Παρασκευή, δηλαδή ότι δεν έχει γίνει η μετεγγραφή του ακινήτου στον Δήμο Χανίων. H κυριότητα του ακινήτου μετατίθεται μόνο με μετεγγραφή. Εάν η μετεγγραφή δεν είχε γίνει μέχρι την Πέμπτη που ψηφίστηκε η τροπολογία που παραχωρεί τα ακίνητα του Ε.Ο.Τ. στο υπερταμείο, τότε η έκταση των Τάφων πέρασε στο Yπερταμείο. Αυτό παρακάμπτεται μόνο εάν η πράξη παραχώρησης έλεγε κάτι διαφορετικό. Αν έλεγε κάτι διαφορετικό, ο υπουργός θα το έλεγε από την πρώτη στιγμή. Παραδέχεται, λοιπόν, ότι υπάρχει ζήτημα, όμως δεν τον νοιάζει πώς θα λυθεί. Τον νοιάζει μόνο να μην “μπλέξει” ο ίδιος στην υπόθεση και περνά σε μία προκλητική επίθεση σε βάρος της τοπικής εφημερίδας. Εφημερίδα, που χρόνια τώρα τον φιλοξενεί και σεβόταν τις απόψεις του ως όφειλε να κάνει με κάθε υποψήφιο πολιτευτή.

Στο πλευρό του, στην πρώτη γραμμή της κατασυκοφάντησης και η πάλαι ποτέ “κινηματική μπουρζουαζία” των Χανίων που εξαργυρώνει το ξεπούλημα της ιδεολογίας της με μία θέση κυβερνητικού συμβούλου ή διοικητικού προσωπικού. Ο υπουργός ήθελε ενισχύσεις για να μην εκτεθεί. Οι “χειροκροτητές” του διαδικτύου επιστρατεύτηκαν.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ

Στην προκλητική του δήλωση ο κ. Σταθάκης μάς καλεί να «λογοδοτήσουμε για ψεύδη στον βωμό μικροπολιτικού οφέλους». 24 Σεπτεμβρίου 2013 Ως αντιπολίτευση ο Σταθάκης δέχεται επίθεση από αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. για υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρώτο θέμα στα “Χανιώτικα νέα”: «Μικροπολιτικά παιχνίδια στην “πλάτη” του Πανεπιστημίου Κρήτης – Υπόθεση του 2001 επανέρχεται στην επικαιρότητα με στόχο να πλήξει τον Γιώργο Σταθάκη». Μέχρι πρόσφατα που ολοκληρώθηκε η σχετική δίκη τα “Χ.Ν.” επεσήμαναν το αβάσιμο των κατηγοριών και τον μικροπολιτικό χαρακτήρα τους. Αυτά τα μικροπολιτικά παιχνίδια ξεχνά ο κ. Σταθάκης.

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ;

Τέτοια “λεπτομέρεια” πού να τη θυμηθεί ο υπουργός; Εδώ ξέχασε άλλα κι άλλα. Πράγματα για τα οποία αυτός οφείλει να λογοδοτήσει. Πράγματα για τα οποία κορόιδεψε τους Χανιώτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους:

• Ξεπούλησε το αεροδρόμιο Χανίων κόντρα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

• Εφαρμόζει μνημονιακές πολιτικές κόντρα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

• Οχι μόνο δεν κατήργησε, αλλά επιμήκυνε τη διάρκεια του Εν.Φ.Ι.Α., κόντρα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

• Συμμετείχε στον διχασμό του ανούσιου δημοψηφίσματος με ένα ερώτημα που δεν ίσχυε. Ζητούσε το “ΟΧΙ” των πολιτών και σε μία νύχτα το έκανε “ΝΑΙ”.

• Υποσχόταν να σταματήσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αλλά το συνέχισε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.  Μακρύς ο κατάλογος με τις κυβιστήσεις του κ. Σταθάκη.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ

Τα “Χανιώτικα νέα” εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια κοιτούν στα μάτια τους αναγνώστες τους. Γιατί ποτέ δεν έπαιξαν πολιτικά παιχνίδια, ποτέ δεν κρύφτηκαν πίσω από τα μεγάλα θέματα του τόπου, ποτέ δεν τα πήραν κάτω από το τραπέζι για να λιβανίσουν ή να συκοφαντήσουν κάποιον. Εσείς κ. Σταθάκη δεν μπορείτε πλέον να κοιτάτε τους Χανιώτες στα μάτια. Είστε ο υπουργός της κυβίστησης. Το πολιτικό σας μέλλον είναι εξασφαλισμένο βέβαια. Ολο και σε κάποιο Επικρατείας θα κρυφτείτε, αν ζορίσουν τα πράγματα…
Κρίμα για τα Χανιά, κρίμα για την ακαδημαϊκή σας ιστορία, κρίμα για τα νέα παιδιά που νομίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο κυβερνάτε και συμπεριφέρεστε είναι αντιπροσωπευτικός της Αριστεράς. Κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Δεν εκφράζετε την Αριστερά, δεν υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των Χανίων, είστε υπόλογος για τα ψέματα που είπατε στους Χανιώτες, είστε υπόλογος για την προκλητική επίθεση σε βάρος των “Χανιώτικων νέων”.
Σας αρέσει – δεν σας αρέσει, ετούτη η εφημερίδα δημοσιογραφεί. Αυτή την ιστορία έχει και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Θα βάζει στην πρώτη γραμμή τα αιτήματα και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας. Θα έχει φωνή και θα ασκεί κριτική. Καλωσορίσατε στο μεγάλο “κλαμπ” όσων επιχείρησαν εδώ και 50 χρόνια να τη συκοφαντήσουν.
Αξιος συνεχιστής τους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

6 Comments

 1. Eυγε στα Χανιωτικα Νεα….Ετσι μην τους αφηνετε τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ να μας κοροιδευουν κιολας..!! Βεβαια μου εκανε εντυπωση η ευγενεια σας για την αποκρυψη χρηματων απο τον εν λογω ”κυριο”,αν και του το λετε…πολλοι δεν το ξερουν και δεν θα το καταλαβουν.! Εν πασει περιπτωσει ΟΛΟΙ αυτοι οι Ανευθυνοι ”πολιτικοι ολετηρες” δεν δικαιουνται ουτε σεβασμου,ουτε Ευγενειας,χαρακτηριστικα που δεν τα διαθετουν σε ΚΑΜΜΙΑ περιπτωση.! Και παλι συγχαρητηρια για την σωστη δημοσιογραφια κατα την γνωμημου,..και μην τους αφηνετε σε χλωρο κλαρι τους γνωστους πολιτικους Ψευτες και Απατεωνες..!!

 2. Εκεί που μας χρωστάνε, μας παίρνουν και το βόδι!

  Κι ο κ. Σταθάκης μας χρωστά το βουλευτηλίκι και το υπουργείο του.
  Του τα δώσαμε με την ψήφο μας. Ας προσέχα (ου) με…
  Γ.Ι.Ξενάκης
  Πρώην Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Κρητικών Γερμανίας, Μόναχο.

 3. Το καλύτερο άρθρο που έχω διαβάσει ποτέ στα Χανιώτικα Νέα. Αντικειμενικό και έξω από τα δόντια. Γεμάτο δύναμη, συγκεκριμένο και με ονόματα. Τέτοια δημοδιογραφία χρειαζόμαστε: ελεύθερη κι’ ωραία! Και όλα θα γίνουν καλά.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα