Ο δημόσιος λόγος στα Χανιά, εκτρέπεται του προφανούς στόχου του, που είναι να υπηρετεί την αλήθεια. Λογής – λογής “παπαγαλάκια” κελαηδούν ασίκικο σκοπό. Αυτό είναι ένα δείγμα ότι ο πολιτικός διάλογος στα Χανιά, αναζητά ξανά τον εαυτό του. Ως προορισμός, αυτοπεραίωση, δημοκρατική λειτουργία.
«Σε λίγο θα φοβούμαστε να στείλουμε και μια ανακοίνωση στον Τύπο», μου είπε φίλος.
Αλήθεια τι θα φοβούνται; Ισως την σπέκουλα, την κομματική πολιορκία με “φερετζέ”, τον “ανένδοτο” για το ξεκατίνιασμα.
Αυτός ο “ανένδοτος” είναι όψιμο φρούτο των Χανίων. Ολοι μα όλοι, υπηρετούν την δική τους αλήθεια ως “κατασκευή” ιδεοληπτική ελαφρότητα, συνονθύλευμα ψυχαναγκαστικών ορμών.
Καθείς και ο καημός του…
Μέσα σε αυτό τον σπαραξικάρδιο καημό ναυαγεί η πόλη. Βγαίνει στη στεριά, αλλά εκεί την περιμένουν ιθαγενείς με άγριες διαθέσεις.
Προσοχή στον δημόσιο διάλογο, εμπεριέχει το δημοκρατικό ήθος της πόλης.
Κατά τα άλλα θα παραδοθούμε στους όψιμους σαν ήρωες Σαιξπηρικοί παίρνοντας τα χωράφια γεμάτα λουλούδια…
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.