Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για την εγκατάσταση Μέσου Σταθερής Τροχιάς στην Κρήτη

Εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μινώα Πεδιάδας το κείμενο ψηφίσματος, της Παγκρήτιας Ανοιχτής Επιτροπής για την Εγκατάσταση Μέσου Σταθερής Τροχιάς στην Κρήτη, το οποίο υπογράφει και ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στόχος του κειμένου είναι «να καταστεί ευρύτερα γνωστή η σημασία υλοποίησης ενός έργου που θα ενώνει τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Κρήτης δεδομένου ότι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα είναι πολυδιάστατα τόσο για τις μετακινήσεις ανθρώπων και αγαθών όσο και για την αστική ανάπτυξη, το δομημένο περιβάλλον και την οικονομία. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με την κίνηση τους αυτή- στηρίζουν την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διεκδικήσεις της Παγκρήτιας Ανοιχτής Επιτροπής για την Εγκατάσταση Μέσων Σταθερής Τροχιάς στην Κρήτη ώστε να ξεπεραστούν τυχόν εμπόδια χρηματοδότησης και να ξεπεραστούν γραφειοκρατικοί σκόπελοι για να μπει σε τροχιά υλοποίησης η εγκατάσταση μέσων σταθερής τροχιάς στην Κρήτη».

«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας έχει αναδείξει – και διεκδικεί – την κατασκευή ενός δικτύου σταθερής τροχιάς που θα ενώνει τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης με το νέο αεροδρόμιο, ώστε η πρόσβαση από και προς αυτό να είναι γρήγορη, ασφαλής, με προσιτό κόστος και φιλική προς το περιβάλλον. Η σημασία ενός τέτοιου έργου αναδείχθηκε και μέσα από την επιστημονική ημερίδα που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο, με σημαντικούς επιστήμονες από το χώρο των μεταφορών και των μέσων σταθερής τροχιάς ως εισηγητές, με έμφαση την κατασκευή ενός μέσου σταθερής τροχιάς για τη σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου με τα αστικά κέντρα του νησιού και το Λιμάνι Ηρακλείου. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για ένα διαφορετικό τρόπο μετακίνησης στην Κρήτη στις πόλεις και τα χωριά της που θα υπηρετεί την οδική ασφάλεια, την δημόσια μεταφορά, την οικονομία και το περιβάλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα