Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Δήμος Χανίων ξέχασε τη Σούδα

Κύριε διευθυντά,

διαβάζοντας προσεκτικά το Σάββατο 3-12-2022 στην έγκριτη εφημερίδα σας, το δημοσίευμα που αναφέρονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων, τόσο στο κέντρο όσο και στους περαστικούς Δήμους, με θλίψη διαπίστωσα ότι στην Δημοτική Κοινότητα Σούδας, πέρα από μία παράσταση κουκλοθέατρου, δεν υπήρχε καμία άλλη εκδήλωση.
Δυστυχώς πλέον είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, τόσο για το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Χανίων, τόσο και για τον Τοπικό μας πρόεδρο που ουσιαστικά άφησε μια ολόκληρη Σούδα εκτός από το κάδρο των επίσημων εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Χανίων.
Όταν έχεις φτιάξει μια πανέμορφη Πλατεία και έχεις ένα τόσο όμορφο δέντρο, πόσο δύσκολο είναι να διοργανώσεις μια μικρή εκδήλωση φωτοδότησης;
Πόσο δύσκολο είναι να καλέσεις τους φορείς και όλες τις συλλογικότητες της Σούδας και όλοι μαζί να φτιάξετε ένα πρόγραμμα και να μπορείτε να κάνετε εκδηλώσεις για τους μικρούς μας φίλους αλλά και τους μεγάλους συμπολίτες μας;
Αλήθεια πόσο δύσκολο είναι να παιχτούν μερικές παιδικές ταινίες και όχι μόνο στον ζεστό χώρο του Πολύκεντρου Σούδας;
Μια παράσταση καραγκιόζη, ένα χριστουγεννιάτικο bazzar, ένα θεατρικό έργο, μια σειρά από αναγνώσεις χριστουγεννιάτικων ιστοριών στην παιδική βιβλιοθήκη της Σούδας, μια δημιουργική απασχόληση στο Κέντρο Κοινότητος, είναι μερικά απλά πραγματάκια που δεν στοιχίζουν τίποτα στον Δήμο.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σούδας, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Σούδας, το ΚΑΠΉ, οι Πρόσκοποι, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας, οι Εκκλησίες μας, η Παιδική βιβλιοθήκη της Σούδας, το Κέντρο Κοινότητος, ο Χορευτικός Σύλλογος Αροδαμός και δεκάδες εθελοντές θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες στην προσπάθειά σας.
Όλα αυτά όμως για να γίνουν, πρέπει πάνω από όλα να έχεις όλες τις συλλογικότητες δίπλα σου, να μπορείς να τους μιλήσεις, να τους κεντρίσεις το ενδιαφέρον, και όλοι μαζί να κάνετε ξεχωριστές τις μέρες των Χριστουγέννων για εμάς και τα παιδιά μας.
Το Τοπικό Συμβούλιο Σούδας και ο πρόεδρος του θα κατέβαιναν στα Χανιά με ένα πλήρη φάκελο και αντί να υπάρχει μια εκδήλωση στην Σούδα, θα μπορούσαν να είναι πάνω από 10.
Κλείνοντας θα ήθελα να υπενθυμίσω στον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Χανίων, ότι δικαίωμα σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα, έχουν όλοι οι συμπολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, από όλους τους περιαστικούς Δήμους και όχι μόνον αυτοί που μένουν στα Χανιά.
Θα του υπενθυμίσω ότι εδώ και δύο χρόνια τα “Ανοιχτά Πανιά”, εμείς στην Σούδα δεν τα είδαμε ούτε με τα κυάλια.
Την ώρα που χιλιάδες ευρώ έφευγαν για τις πραγματικά πολύ ωραίες εκδηλώσεις του προγράμματος σας, στους περιαστικούς περιμέναμε τα πανηγύρια των ομάδων μας.
Με λίγα λόγια, η πίτα των εκδηλώσεων πρέπει και επιβάλλεται να μοιράζεται δίκαια σε όλους τους συμπολίτες μας.

Φωκάς Κώστας
πρ. πρόεδρος Δ.Κ. ΣΟΥΔΑΣ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Οι δρόμοι γύρω απο την πλατεία έμειναν οπως ήταν τα φρεάτια στους 2 παράλληλους δρόμους της πλατείας οταν πέφτεις μεσα νομίζεις οτι έχεις πέσει σε γκρεμό…. ο κεντρικός δρόμος μπροστά στον Γρηγορη ειναι διαλυμένος γεμάτος λακκούβες… αλλά σας πείραξε που δεν έχετε δεντρό.
    Δεν υπάρχουν διαβάσεις να περνάνε τα παιδιά σας με ασφάλεια απέναντι αλλα σας πειράζει που δεν θα δείτε μια παράσταση καραγκιόζη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα