Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Ο Δήμος Χανίων αλλάζει την πρόταση για τον Λόφο Καστέλι

Σε αλλαγή της πρότασής του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, για τον λόφο Καστέλι από «γενική κατοικία» σε «κοινωφελείς λειτουργίες» για την περιουσία του Πολυτεχνείου και διατήρηση του χαρακτηριισμού της αμιγούς κατοικίας για τον υπόλοιπο λόφο, περνά ο Δήμος Χανίων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των «Χ.ν.»., για την απόφαση αυτή είναι ενήμερη η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια της ξενοδοχοποίησης στον Λόφο Καστέλι.

Μάλιστα, την επόμενη Τετάρτη πρόκειται να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικά θέματα τον λόφο Καστέλι και το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

3 Comments

 1. 6. Κοινωφελείς Λειτουργίες

  Στις περιοχές της κατηγορίας αυτής επιτρέπονται μόνο:
  (2) Κοινωνική πρόνοια
  (3) Εκπαίδευση
  (5) Αθλητικές εγκαταστάσεις
  (7) Πολιτιστικές εγκαταστάσεις
  (11) Περίθαλψη
  (31) Εγκαταστάσεις ανακύκλωσης συσκευασιών και υλικών
  (32) Πράσινα σημεία
  (44) Κέντρα Αποτέφρωσης Νεκρών (Κ.Α.Ν) και Οστών

 2. Ερχεταί η ώρα που οι κοινωφελείς λειτουργίες και οι δομές θα ξαναφτιαχτουν.
  θυμίσω πως στην Rοsa Nera λειτουργούσε βιβλιοθήκη 2.500 τίτλων, θέατρο, παιδικό στέκι, αίθουσα προβολών, χαριστικό παζάρι, συλλογική κουζίνα, αντιεμπορευματικό καφενείο (με ελεύθερη συνησφορά), χώρος συνελεύσεων (πολιτική συνέλευση, αθλητική συνέλευση, συνέλευση για το έμφυλο), γίνονταν μαθήματα παραδοσιακών χωρών, βιβλιοπαρουσιάσεις, πολιτικές και μουσικές εκδηλωσεις. Και όλα αυτά χωρίς αντίτιμο!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες