Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

“Ο Αποκόρωνας και οι άνθρωποί του”

 

Η έκδοση, με τίτλο “Ο Αποκόρωνας και οι άνθρωποί του” αποτελεί μια ακόμη προσφορά, πολύ σημαντική για την Ιστορία του Αποκόρωνα και τους aνθρώπους του. Είναι το δεύτερο βιβλίο του Γιάννη Λεντάρη, μετά το πρώτο, “Ιατρική και Γιατροί των Χανίων”, έκδοση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αγία Σοφίας 1999.

Η νέα έκδοση, Αθήνα, Ιανουάριος 2021, είναι μια ιστορική καταγραφή των χωριών, των ιστορικών μνημείων τους, των Εκκλησιών και των Μοναστηριών, αλλά κυρίως των Ανθρώπων που τίμησαν και τιμούν την ιστορική μας Επαρχία.
Εμπνευστής, ο αγαπημένος μας, Γιάννης Κ. Λεντάρης, ο, επί πολλά έτη, Πρόεδρος των Σωματείων Αποκορώνου στην Αθήνα, με εξαιρετικά πλούσια δράση και πολλά σημαντικά έργα. Κοντά στον μπαμπά όμως και ο λατρευτός γιός του, Γιώργος, που οι Άγγελοι πήραν πρόσφατα κοντά τους.
Ο αγαπητός Γιάννης Λεντάρης, διακεκριμένος Κρητικός, στην Κοινότητα των Κρητών στην Αθήνα, δημιουργικός, σε όλα παρών, με ωραίες ιδέες που φρόντιζε να υλοποιούνται.
Ο Γιάννης μας, με την εξαιρετική σύζυγο Ελένη, που η παρουσία και η συμβολή της ήταν πάντα δημιουργική και ενισχυτική κάθε ιδέας ή πρωτοβουλίας του Γιάννη και που δυστυχώς την στερήθηκε νωρίς.
Το δίτομο τελευταίο έργο του, που το δούλεψε αρκετά χρόνια, με πολύ κόπο και επιμέλεια, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε πλέον στην Κοινωνία μας. Παρουσιάστηκε δε, με εξαιρετικό τρόπο, στις 8 Αυγούστου 2021, στο Ίδρυμα Αγία Σοφία Αποκορώνου. Μια παρουσίαση, σε σεμνή Τελετή, που τίμησαν οι Αποκορωνιώτες, υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνό.
Ένα έργο που θα πρέπει να αποκτηθεί και να μελετηθεί απ’ όλους μας, να κοσμεί τις βιβλιοθήκες μας και να αποτελεί ιστορικό βοήθημα για τις επόμενες γενιές.
Στον Γιάννη Λεντάρη, η Επαρχία μας χρωστά πολλά.Πολλές ιστορίες, μνήμες – προτομές, τιμητικές εκδηλώσεις, ομιλίες και εορτές – είναι η «προίκα» που μας έχει προσφέρει και που θα υπάρχει εις το διηνεκές.
Όλοι εμείς του είμαστε ευγνώμονες. Τύχη καλή που στη ζωή μας συμπορευθήκαμε σε φιλίες, παρέες, δημιουργήματα, εθνικές και τοπικές δράσεις και που τον εκτιμάμε ιδιαίτερα για το έργο του, το ήθος του, τις ιδέες του, την προσφορά του.
Τα Χανιά, του οφείλουν ανταπόδοση στις μεγάλες προσφορές του. Ανταπόδοση Τιμής και Μνήμης κι αυτό είναι έργο των εκλεγμένων Αυτοδιοικητικών, της πρωτεύουσας του Νομού, των Χανίων και της Επαρχίας του, του Αποκόρωνα. Ας το φροντίσουν οι δύο Δήμαρχοι τώρα, για να το ζήσει, να το χαρεί και να αισθανθεί την επιστροφή της Τιμής, που του πρέπει και του οφείλουμε.
Χανιά, 22 Σεπτεμβρίου 2021

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες