Τρίτη, 15 Ιουνίου, 2021

Ντοκιμαντέρ της Βίκης Αρβελάκη

■ “Κρουσώνας: Στα χνάρια του Καπετάν-Σατανά”

Η νέα ταινία “Κρουσώνας: Στα χνάρια του Καπετάν Σατανά” σε σκηνοθεσία Βίκης Αρβελάκη και σενάριο Κατερίνας Μπικάκη θα συμμετέχει στο επίσημο πρόγραμμα του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες. Οι ημερομηνίες της διά ζώσης προβολής στη Θεσσαλονίκη και της διαδικτυακής προβολής θα ανακοινωθούν.

Το ντοκιμαντέρ -παραγωγής 2021- αναφέρεται στην προσωπικότητα και την δράση του αρχηγού της ανταρτικής ομάδας “Σατανά”, Αντωνίου Γρηγοράκη. Ένα πολυεπίπεδο κινηματογραφικό “πορτρέτο” του ίδιου και ανθρώπων που στελέχωσαν την αντιστασιακή του ομάδα, ρίχνουν φως στην πολυτάραχη εποχή που έζησε.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης που φέτος θα διεξαχθεί από 24 Ιουνίου – 4 Ιουλίου, είναι ένα από τα δέκα καλύτερα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ παγκοσμίως, με διεθνή αναγνώριση.
Σκηνοθεσία: Βίκη Αρβελάκη. Αρχισυνταξία – Σενάριο: Κατερίνα Μπικάκη.
Eπιστημονική Ομάδα: Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης – Γιώργος Α. Τζωράκης. Έρευνα: Κατερίνα Μπικάκη – Νίκος Παρασκευάς – Κωνσταντίνος Ε. Μαμαλάκης – Γιώργος Α. Τζωράκης. Διευθυντής Φωτογραφίας: Μιχάλης Μπούχλης. Μοντάζ: Μιχάλης Μπούχλης. Μουσική: Γιώργης Μανωλάκης. Μίξη Ήχου: Teemu Takalo.Μετάφραση – Υποτιτλισμός: Αδάμ Αρβελάκης. Παραγωγή: Cyclos Film. Συμπαραγωγή: Κέντρο Πολιτισμού Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών «Αντώνης Γρηγοράκης».

Λίγα λόγια για την ταινία

O πόλεμος δεν είναι παραμύθι. Ιστορία ενός λαού δεν είναι μόνο η επική. Πλέκεται υπομονετικά με τις χρυσές μικροϊστορίες των ανθρώπων οι οποίες δημιουργούν τα μεγάλα γεγονότα. Τα βουνά του Κρουσώνα, στις ανατολικές παρειές του Ψηλορείτη, υπήρξαν η μάνα τροφός των ανταρτών της Ομάδας Σατανά. Ήταν εκείνοι που δεν δίστασαν να αγωνιστούν για αυτό που υπαγόρευε η συνείδησή τους.
Ποιες ήταν οι πύρινες ψυχές του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που επισφράγισαν με την δράση τους την παρουσία τους στον τόπο; Ποιος ήταν ο Καπετάν Σατανάς, και πόση φωτιά να είχε στην ψυχή για να τα βάλει με τους δαίμονες;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες