Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Νότια της Κρήτης η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου

Νότια της Κρήτης θα βρίσκεται αυτές τις ημέρες το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “Charles De Gaulle” (Σαρλ Ντε Γκωλ). Η ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου θα είναι επικεφαλής στολίσκου με την κωδική ονομασία “Clemenceau 21” σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν από το Γαλλικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το αεροπλανοφόρο και τα συνοδά πλοία θα παραμείνουν αρχικά στη Μεσόγειο και στη συνέχεια μέσω Σουέζ θα περάσουν στον Ινδικό Ωκεανό και στον Περσικό κόλπο στα πλαίσια “υπηρεσίας αντιμετώπισης της τρομοκρατίας”.
Το αεροπλανοφόρο δεν πρόκειται να δέσει Σούδα, όπως έχει κάνει στο παρελθόν τον Μάιο του 2011 και τον Φεβρουάριο του 2003, λόγω και του κορωνοϊού. Το συνοδεύουν οι φρεγάτες “Auvergne” και “Provence”, το πλοίο υποστήριξης “Var” καθώς και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί.
Το “Charles De Gaulle” (Σαρλ Ντε Γκωλ) παραδόθηκε στις Γαλλικές ένοπλες δυνάμεις το 2001, είναι 45.000 τόνων, μήκος 261 μέτρα, ύψος 66,5 μ., έχει βύθισμα 9,43 μ. και πλάτος από 31,5 έως 64,4 μ. Η ταχύτητα του φτάνει τους 27 κόμβους και η κίνηση δίνεται από δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες. Το πλήρωμα του μαζί με το αεροπορικό προσωπικό φτάνουν τα 2000 άτομα, ενώ συνήθως φέρει μαζί του δύναμη 800 πεζοναυτών. Φέρει πάνω του από 30 έως 40 αεροσκάφη τύπου Rafale M, ελικόπτερα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας κα. Μέσα στο σκάφος λειτουργεί μια καφετέρια και 4 εστιατόρια, στα οποία μπορούν να προσφέρονται περισσότερα από 4.000 γεύματα καθημερινά.
Μέσα στα αμπάρια του “Charles De Gaulle” βρίσκονται αποθηκευμένοι περισσότεροι από 120 τόνοι τροφίμων, με τα οποία και εξασφαλίζεται η διατροφή των 2.000 στρατιωτικών για τουλάχιστον 45 ημέρες χωρίς ανεφοδιασμό. Γ.ΚΩΝ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες