Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Noli turbare circulos meos (Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε)

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για κάθε τόπο, είναι οι ενεργοί πολίτες να έχουν φωνή, η προτάσεις επισημάνσεις, υποδείξεις να ακούγονται ώστε να λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από τους υπεύθυνους που χαράσσουν πολιτική, σχεδιάζουν για το αύριο και σέβονται πολίτες και τόπο. Οι πρώτοι όμως των πρώτων από τους ενεργούς πολίτες, είναι οι εκλεγμένοι από όλες τις παρατάξεις στο δήμο, υποχρέωση των οποίων είναι να μην εγκλωβίζονται στην ήτα τους μετά τις δημοτικές εκλογές. Αλλά να γεμίζουν τις φαρέτρες τους με βέλη, τα οποία θα χρησιμοποιούν στη στόχευση τους σχετικά με προβλήματα, προτάσεις και όλα όσα μπορούν να ενισχύσουν την πορεία προς το αύριο, καθώς επίσης την ενίσχυση της καθημερινότητας όλων.

@ Στην περίπτωση που μιλούν, παίρνουν θέση για τα αυτοδιοικητικά και τα των πολιτών αλλά δεν ακούγονται από τη δημοτική αρχή, τότε επιβάλλεται οι δημοτικές παρατάξεις μέσω των δημοτικών εκλεγμένων συμβούλων τους, να «αγριεύουν» να φωνάζουν περισσότερο, να δυναμώνουν τη θέση τους με στόχο να αποτρέψουν τη δημοτική αρχή από την κώφωση και την αδιαφορία προς τους εκλεγμένους των παρατάξεων.

@ Μη γελιόμαστε… Οι δημοτικοί σύμβουλοι, μπορούν να επιβιώσουν πολιτικά και αυτοδιοικητικά μέχρι τις επόμενες εκλογές, στην περίπτωση που θέσουν εκ νέου υπιοψηφιότητα, μόνο αν κατά το χρόνο της θητείας τους στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν ερεθίσματα από τον τόπο, την κοινωνία. Μόνο αν γνωρίζουν τα θέματα που πρωταγωνιστούν στην καθημερινότητα των πολιτών, μόνο αν ακούγεται η φωνή τους.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Κάθε αυτοδιοικητικός που υποστείλει όχι μόνο παραταξιακή σημαία, αλλά και το ενδιαφέρον του για τους συμπολίτες του ή για τον τόπο του, να μην ελπίζει σε επανεκλογή, να μην αποσκοπεί στο ότι μπορεί να κλέψει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Άλλωστε, πίτσα χωρίς υλικά, δεν είναι πίτσα… Την τρως δεν την τρως, ένα ζυμάρι σκέτο τρως, με σχεδόν σίγουρο ότι θα βαρυστομαχιάσεις.

@ Κυκλώθηκε η Δημοτική Αγορά από τις λαμαρίνες ώστε να δημιουργηθεί το σχετικό με την ανακαίνιση της, εργοτάξιο. Ίσως να είναι στην πρόβλεψη της δημοτικής Αρχής αλλά και του Εργολάβου αυτό που θα αναφέρω για 3η φορά, όμως η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως. Θα ήταν θεάρεστο, να υψωθούν τα υφασμάτινα πλαίσια που συνήθως τοποθετούνται στα μεγάλα έργα, να φωτιστούν από την πίσω αφανή πλευρά τους, ώστε να υπάρχει μία όσο γίνεται όμορφη και πολιτισμένη εικόνα για την περιοχή, τους κατοίκους, τους επισκέπτες. Το κόστος είναι μικρό αλλά τα οφέλη από αισθητικής άποψης, για το κέντρο της πόλης μας τεράστια.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Με την ευκαιρία, θα ήθελα να προτείνω στη δημοτική αρχή, να εξετάσει σοβαρά το πως, με την ολοκλήρωση των έργων και την τότε 2024 τελετή εγκαινίων, θα υπάρξει η αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τη συμβολή του δημάρχου Χανίων Νικόλαου Σκαμνάκη, σύλληψη του οποίου ήταν η ιδέα δημιουργίας Δημοτικής Αγοράς, με ενέργειες του οποίου πέρασε στη δημοτική περιουσία η περιοχή όπου χτίστηκε το κτήριο της Αγοράς και με αποφάσεις του, ξεκίνησε η πορεία για μελέτες, σχεδιασμούς που αφορούσαν το κόσμημα του τόπου μας. Κάθε αποκατάσταση όχι μόνο προσώπων αλλά και της ιστορικής αλήθειας που πλέον έχει τεκμηριωθεί, δημοσιευθεί και αναγνωρισθεί, βοηθάει στο να διανθίζεται η τοπική ιστορία, η ταυτότητα του τόπου μας.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Η κινητικότητα από τα πρόσωπα που επιθυμούν να βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά έχει ξεκινήσει, με στενάχωρο όμως το γεγονός, ότι ορισμένοι, ορισμένες, της πολύ παλιάς φρουράς της παράταξης, να ενδιαφέρονται να έχουν θέση. Ακούγονται μάλιστα επισημάνσεις, που κάνουν λόγο για επιθυμία δικαίωση τους μετά από τόσα χρόνια. Αν επικρατήσει αυτή η λογική, το μόνο σίγουρο είναι πως το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ στα Χανιά θα πέσει στα βράχια, ως βάρκα τσακισμένη από τα κύματα της λογικής και του νέου πολιτικού σκηνικού το οποίο επικρατεί το οποίο καμία σχέση δεν έχει με παλαιοκομματικές συνθήκες ή συνήθειες.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Το Σαββατοκύριακο ασχοληθήκαμε αρκετά με τον Γιώργο Κύρτσο ο οποίος μάλιστα μιλώντας στο Documento περιέγραψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αλαζόνα, χαρακτηρίζοντας τον, χειρότερο και από τον Όρµπαν. Δεν κρύβω πως τρόμαξα με το συγκεκριμένο χαρακτηρισμό και θα ήθελα να μας απαντήσει ο Γιώργος Κύρτσος, αν στα έτη συνεργασία του με τον σημερινό πρωθυπουργό, διαπίστωσε στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα οποία να είναι χειρότερα από αυτά που ορίζουν την προσωπικότητα του Βίκτορ Όρμπαν. Του πολιτικού δηλαδή, που αναπτύσσει ρητορικές μίσους και ξενοφοβίας, του πολιτικού ο οποίος, σύμφωνα με διεθνή έκθεση, υπονόμευσε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, κυβερνάει μία χώρα με διαπιστωμένα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ισότητα πολιτών και τα δικαιώματα των γυναικών.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιώργο Κύρτσο, χειρότερος από τον Όρμπαν που έχει βάλει στο στόχαστρο του κάθε προοδευτική νομοθεσία; Χειρότερος από τον μεσήλικα πολιτικό που υπεραμύνεται ότι δεν πρέπει να κατηγορούνται οι πλούσιοι, μήτε η κατάργηση των κοινωνικών δομών και του κράτους πρόνοιας, για τα προβλήματα της χώρας του; Δεν ευθύνεται, όπως υπερασπίζεται ο Όρμπαν, ούτε η ακρίβεια, ούτε η κλιματική κρίση για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους ανθρώπους, αλλά για όλα φταίνε οι φεμινίστριες, οι ομοφυλόφιλοι και οι πρόσφυγες;;; Αυτός είναι Γιώργο Κύρτσο ο χειρότερος και από τον Όρμπαν, Μητσοτάκης;

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Αν ναι τότε ευθύνεσαι εσύ Γιώργο Κύρτσο και κάθε άλλος πολιτικός που έχετε επιτρέψει να συνεχίζουν την πολιτική τους πορεία και καριέρα πολιτικοί τους οποίους παραπέμπεις στην κρίση της ιστορίας και όχι στην αποκαθήλωση τους με τους δίκαιους όπως χαρακτηρίζεις αγώνες σου. Όμως, ας μην ξεχνάμε, ότι περισσότερη σημασία από το τι λέγεται, έχει από ποιον λέγεται. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει, να ξέρεις να το ράβεις αν αυτό που θα πεις είναι τοξικό και αναίσχυντο.

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@ Βέβαια, όπως έμαθα στα πολλά, πολλά χρόνια που κινούμαι ως δημοσιογράφος, όλα μπορούν να συμβούν μόλις κάποιος συνειδητοποιήσει ότι όλα έχουν τιμή. Η ποιο ακριβή όμως, είναι η τιμή, αυτή, που καθορίζεται από το χρηματιστήριο αξιών των κοινωνιών… Να θυμίσω λοιπόν στον Γιώργο Κύρτσο, ας το θυμηθούν όμως και οι εδώ στον τόπο μας ασχολούμενοι με πολιτική και αυτοδιοίκηση, τη φράση του Κωσταντίνου Μητσοτάκη προς τον Μανώλη Γλέζο. «Με τη δήλωση σου έσωσες την τιμή του πολιτικού κόσμου…».

Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε@Τι είχε συμβεί. Οι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστρατίδης, με δηλώσεις τους και χωρίς στοιχεία, άφηναν υπαινιγμούς και λάσπη για άλλους βουλευτές δημιουργώντας σκιές στο έργο τους και την πορεία τους. Ο Μανώλης Γλέζος μάλιστα είχε ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα, να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ τους Βουδούρη και Παραστρατίδη. Ο Μανώλης Γλέζος με όσα υπερασπίστηκε, χαρακτήρισε ανήθικες αυτές τις τακτικές λάσπης. Από πρόσωπα που χρησιμοποιώντας δόλια μέσα και χαρακτηρισμούς, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει, απλά και μόνο επιδίωκαν να κάνουν καριέρα μέσα από το βουλευτιλίκι. Έτσι απλά θύμισα την ιστορία αυτή για να γίνεται πιο καθαρός ο πάτος της κατσαρόλας.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ, καθώς με αίτημά της, προκάλεσε την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου,...

Χανιά: Σύλληψη 20χρονου τουρίστα για χειροδικία σε βάρος της συντρόφου του

Στη σύλληψη ενός 20χρονου τουρίστα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ στα Χανιά το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”, κατά του 20χρονου Γερμανού τουρίστα έκανα...

Διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ δύο νεαροί μετά από τροχαίο στα Χανιά

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν μέχρι το βραδυ του Σαββάτου δύο νεαροί που τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από τροχαίο με μηχανάκι, τα ξημερώματα...

Παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ οι δύο τραυματίες από το τροχαίο στον Σκινέ

Διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων παραμένουν οι δύο τραυματίες ηλικίας 20 και 18 ετών, από το τροχαίο...

Άρχισε το νοικοκύρεμα της παραλίας στον Βλητέ

Θετική εντύπωση κάνει το νοικοκύρεμα στη βορειοδυτική πλευρά της παραλίας του Βλητέ, κάτω από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Χρειάζονται, όμως να γίνουν πολλά και στο...

Χανιά: Τροχαίο με δύο τραυματίες

Τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματισμούς και υλικές ζημιές το μεσημέρι της Κυριακής στην παλιά εθνική οδό Χανίων- Κισσάμου στο ύψος της Παρηγοριάς. Δύο οχήματα συγκρούστηκαν...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα