Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Noli turbare circulos meos (Μή μου τοὺς κύκλους τάραττε)

 

@Η συζήτηση για πρόωρες εθνικές εκλογές ολοένα και γιγαντώνεται, καθώς παράλληλα οι προστριβές μεταξύ στελεχών στα κόμματα είναι αισθητές, ενίοτε δημοσιοποιούνται και στην πρωτεύουσα τα κομματικά κουτσομπολιά για τις εσωτερικές των κομμάτων εμπόλεμες ζώνες, βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

@ Στο ΜέΡΑ 25 η τομεάρχης Δικαιοσύνης Μαρία Μποτονάκη, αποχώρησε καταγγέλλοντας το Γιάνη Βαρουφάκη, ότι έχει στήσει συστημικό κόμμα το οποίο όπως συγκεκριμένα είπε, απέχει παρασάγγας εκατό από την ελληνική κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάθε δημοκρατική διαδικασία. Καθώς αποχωρούσε η κα Μποτονάκη, καυτηρίαζε πως το ΜέΡΑ 25 στήνει συνέδρια, εκφράζεται με meta-νεολογισμούς που θολώνουν τα νερά, αποτελώντας παράλληλα δεκανίκι των πολιτικών, εξευτελισμού των πολιτών αυτής της χώρας. «Κάναμε λάθος», ανέφερε η κα Μποτονάκη, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που έχει ξεκινήσει το πύρινο καταστροφικό έργο της, ώστε τα μικρά κόμματα τα οποία δεν μπορούν να συγκεκριμενοποιήσουν την ιδεολογική τους πρόταση, για να γίνει εργαλείο στη σύγκριση ιδεολογικών πολιτικών προτάσεων από τους ψηφοφόρους, να αποδυναμωθούν όσο γίνεται περισσότερο.

@Το πολιτικό σκηνικό σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στήνεται κατά τρόπο τέτοιο ώστε οι διαχρονικά κυρίαρχες πολιτικές προτάσεις να είναι ξεκάθαρες. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία να προσπαθήσει να διατηρήσει δυνάμεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιμένει στο μετασχηματισμό της χώρας με οπτική στο μέλλον. Το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ να εδραιώσει ουσιαστικό έως και πρωταγωνιστικό, ρυθμιστικό για τις μετεκλογικές εξελίξεις ρόλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί εκ νέου να πείσει πως τα λάθη τους έχουν αναγνωρισθεί, η πολιτικο-κοινωνικές προτάσεις τους είναι επίκαιρες και η δεξιά πτέρυγα της Βουλής δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να κατανοήσει πλήρως την λαϊκή αμηχανία που επικρατεί στους πολίτες κυρίως λόγω της ακρίβειας και των εμποδίων σε υγεία και παιδεία.

@Την ίδια ώρα που οι σοκαριστικές ειδήσεις για το Γηροκομείο του τρόμου, την τραγωδία με θύμα το 7χρονο στην Κυψέλη, τους βιασμούς παιδιών και κάθετι που μας υποδεικνύει τα τελευταία σκαλοπάτια της ανθρώπινης ψυχής, οι κάθε Δούκας, Λιβανός αλλά και Γιώργος Τσίπρας, όπως και Γεωργαντάς, μας υπενθυμίζουν ότι τα εγκλήματα στα σπλάχνα των γειτονιών της κοινωνίας, φαντάζουν υποδεέστερα, μπροστά στα εγκλήματα εξαιτίας της ανυπαρξίας του πολιτικού διαλόγου και της κοινωνικής ευθύνης των κομμάτων, όπως αυτή διαφαίνεται από τις εσωκομματικές συγκρούσεις, τις αλλεπάλληλες αλληλοκατηγορίες εντός των κομμάτων, αλλά και την αποστασιοποίηση ορισμένων από την ταυτότητα και το συμφέρον της χώρας.

@ Ο Άδωνις κατηγορεί την Αριστερά για τη μη γνώση στους νέους, σχετικά με την εθνική μας ταυτότητα, την ίδια ώρα που ψάχνουμε να βρούμε τις ταυτότητες όλων εκείνων που μεταξύ άλλων, πήραν λεφτά από τις τσάντες του διαγραμμένου Δούκα το 2007 και όλους εκείνους που βρήκαν εργασία για λίγους μήνες με τη βοήθεια Γεωργαντά. Έχουμε τρελαθεί τελείως και σύμφωνα με τη βοήθεια της συγκριτικής σκέψης, με την τρέλα αυτή θα πάμε να ψηφίσουμε.

@Από τη χαραμάδα της κάλπης πολύ φοβάμαι ότι θα ακούγονται ήχοι παράξενοι, σαν από ταινία θρίλερ, για να θυμίζουν για παράδειγμα ότι, η ακρίβεια σε συνάρτηση με την ανασφάλεια των πολιτών για τις αυξήσεις των τιμών καλά κρατεί, το σκάνδαλο Novartis παραμένει σκάνδαλο και οι διώξεις δημοσιογράφων, σύμφωνα και με τον Γιώργο Κύρτσο, θα στιγματίζουν τη φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία.

@ Έλα όμως που ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να επικρατήσουν στον κεντρώο χώρο, θα ανοίξουν τόσο πολύ τα αντιπολιτευτικά τους χαρτιά, κι έτσι, δε θα μείνουν στο απυρόβλητο. Όταν έρθει η ώρα μετά τις εκλογές, ώρα που η Νέα Δημοκρατία προσπαθήσει να κάνει συνομιλητή της, το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, τότε προβλέπω πως θα ανοίξουν οι καταβόθρες κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί εκτός του αγώνα επιβίωσης στο πεδίο της Κεντρο-Αριστεράς. Θα απομονωθεί στην πλευρά της Αριστεράς και τα ποσοστά του θα πάρουν την κατιούσα, αποδεικνύοντας το πολιτικά τραγικό λάθος του Αλέξη να μην βάλει συνεργείο καθαρισμού στη μονοκατοικία του για να απαλλαχθεί από τους προβληματικούς συγκατοίκους.


@Από σήμερα, είμαι σχεδόν σίγουρος, πως κάθε διατύπωση πολιτικών προτάσεων που στόχο θα έχουν την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων που γκριζάρουν την καθημερινότητα χώρας και πολιτών, θα δημιουργεί εντάσεις, θα αναμοχλεύονται υποθέσεις του παρελθόντος, θα σπιλώνονται πρόσωπα και από την άλλη, θα εκθειάζονται πρόσωπα του παρελθόντος αποκλειστικά και μόνο για να επικρατήσει το διαίρει και βασίλευε. Με λίγα λόγια, ο δρόμος προς τις εκλογές, αν δεν επικρατήσει η αγάπη προς τη χώρα και τους πολίτες της θα είναι δρόμος με επικίνδυνη ολισθηρότητα.


@Στα Χανιά μας, νωρίς νωρίς ακούγονται και καταγράφονται δηλώσεις για συμμετοχή ή μη σε ψηφοδέλτια κομμάτων. Νωρίς νωρίς, στρώνονται τραπέζια με καλούδια για δημόσιες σχέσεις και κουβεντούλα κομματική. Νωρίς νωρίς, ορισμένοι σχεδιάζουν τους οικονομικούς τους προϋπολογισμούς για κάθοδο στις εθνικές εκλογές. Νωρίς νωρίς ξεκίνησαν τα σιγοψιθυρίσματα για συνεργασίες προσώπων. Είναι όμως πολύ νωρίς να ράβονται κουστούμια και ταγιέρ μιας και όπως έμαθα από σοβαρές πηγές και πρόσωπα στην Αθήνα, Τσίπρας και Ανδρουλάκης, ετοιμάζουν εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια τους στα Χανιά μας.

@Τα της αυτοδιοίκησης θα έχουν άμεσο επηρεασμό από τις εξελίξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή. Επιτρέψτε μου να σας προτείνω, ότι δεν πρέπει να προτρέξετε όσοι ενδιαφέρεστε για συμμετοχή στις τοπικές αυτοδιοικήσεις και στους δήμος τους νομού, να πείτε ναι, σε πρόσωπα που επιθυμούν να είναι επικεφαλής ομάδων. Ούτε όμως να θεωρείτε πως υπάρχει ευκολία στη διεκδίκηση του Μητροπολιτικού δήμου στα Χανιά.

@Ο νυν κ. Σημανδηράκης που κατοικοεδρεύει στην Κυδωνίας, έχει σύμμαχο τα προγράμματα και τις χρηματοδοτήσεις που ήδη τρέχουν και θα τρέχουν σε όλο στο επόμενο διάστημα. Οπότε η ελπίδα αφορά μόνο, σε όποιον τεθεί ως υποψήφιος απέναντί του κι έχει κάτι το ουσιαστικό να πει, έχει λόγο και φως στην πορεία του, αλλά και να καταθέσει ως πρόταση, την ειδοποιό διαφορά, που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον αλλά και την αλήθεια ψηφοφόρων και ψήφων.

@Δεν είναι λάθος να ασχολούμαστε με τις εξελίξεις και όλα όσα συμβαίνουν σε ημερήσια βάση, τα οποία και χαράσσουν την οδό πορείας προς το αύριο. Η καθημερινή ενασχόληση μας με όλα αυτά, σηματοδοτούν τη σχέση μας με την πολιτική, που αν δεν υπάρχει γινόμαστε υποχείρια και οσφυοκάμπτες, δουλοπρεπείς, προκειμένου να μας βοηθήσουν άλλοι στο να πορευθούμε.

*Ο Μιχαήλ π. Λαμπαθάκης γράφει …
με το αποτύπωμά του
michaillampathakis@hotmail.com


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Ο κύριος Βαρουφάκης έχει κάνει ένα πολιτικό σχηματισμό γιά να εκφράσει μια ιδεολογική αντίληψη που δεν αγκαλιάζει τον κόσμο.
    Μιλά γιά κυβέρνηση ΑΕ, γιά χρεοδουλοπαροικία την στιγμή που δεν συμφωνεί να εξορύξουμε τους δικούς μας υδρογονάνθρακες αλλά να τους εισάγουμε από Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας, χώρες καθαρά εχθρικές προς την χώρα μας.
    Να είμαστε χώρα με τεράστιο δημόσιο χρέος και εντελώς εξαρτημένη ενεργειακά!
    Κύριε Βαρουφάκη η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα