Σε -ακόμη έναν- θρίαμβο της Μερτσέντες εξελίχθηκε το γκραν πρι της Μόντσα, 13ος αγώνας της χρονιάς στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ενα. Τα μονοθέσια της ομάδας ήταν και πάλι σαφώς ταχύτερα του ανταγωνισμού και κράτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, με τον Βρετανό Λιούις Χάμιλτον να περνά πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, ακολουθούμενος από τον Γερμανό Νίκο Ρόσμπεργκ, που πάντως παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Την τριάδα του βάθρου στο ιταλικό γκραν πρι συμπλήρωσε ο Βραζιλιάνος Φελίπε Μάσα με Γουίλιαμς.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.