29.4 C
Chania
Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025

Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν τουλάχιστον 100 μαθήτριες

Τουλάχιστον 100 μαθήτριες απήχθησαν από λύκειο θηλέων στη βορειοανατολική Νιγηρία από βαριά οπλισμένους άγνωστους άνδρες, δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος και η αστυνομία.

«Πολλά κορίτσια απήχθησαν από ενόπλους οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του σχολείου τους», δήλωσε ο Εμάνουελ Σαμ, ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση στο χωριό Τσιμπόκ στην πολιτεία Μπόρνο, όπου σημειώθηκε η επίθεση χθες Δευτέρα το βράδυ.

Ο Σαμ πρόσθεσε ότι διέφυγε στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας, μετά την επίθεση στο δημόσιο λύκειο θηλέων του Τσιμπόκ.
Οι ένοπλοι έφτασαν τα ξημερώματα με ένα μεγάλο φορτηγό και μοτοσικλέτες στο λύκειο και ανάγκασαν τις μαθήτριες να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Γκίντεο Τζίμπριν, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιες από τις μαθήτριες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο χωριό ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητριών στη διάρκεια των ετήσιων εξετάσεών τους, οι οποίες θα διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα. Όμως οι ένοπλοι «εξουδετέρωσαν τους στρατιώτες και απήγαγαν τα κορίτσια», όπως δήλωσε ένας κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση οι ένοπλοι κατέστρεψαν το χωριό. «Δεν έχουμε αριθμό θυμάτων», σημείωσε ο Τζίμπριν.

Η ισλαμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», συχνά εξαπολύει επιθέσεις εναντίον σχολείων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα