Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Νέες παιδικές χαρές σε κοινότητες του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά μέσω ανακοίνωσής του γνωστοποιεί πως παραδόθηκαν σε χρήση τέσσερις νέες ακόμα παιδικές χαρές και παιδότοποι στις κοινότητες Ντερέ, Μάλεμε, Παλαιών Ρουμάτων και στο νηπιαγωγείο του Πλατανιά, με προϋπολογισμό 110.000,00 €.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται, η σχετική μελέτη προέβλεπε προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιχνιδιού, αστικού εξοπλισμού, δαπέδων ασφαλείας και λοιπού εξοπλισμού παιδότοπων, καθώς και τις δαπάνες του συνόλου των απαραίτητων ενεργειών για την προμήθεια, μεταφορά και πλήρη εγκατάσταση, των ειδών και δαπέδων, καθώς και όλες τις απαιτούμενες εργασίες που προβλέπονταν, ώστε μετά την αποπεράτωσή τους οι διαμορφωμένοι χώροι να φιλοξενούν παιδότοπους και χώρους παιχνιδιού, κατάλληλους για χρήση από παιδιά.

Παράλληλα, τηρήθηκαν οι ισχύοντες κανονισμοί ασφαλείας και όπου απαιτούνταν φέρουν πιστοποιήσεις λειτουργίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Σημειώνεται πως η χρηματοδότηση προέρχεται από πόρους του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, μετά από μελέτη και πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Πλατανιά, αλλά και από Ιδίους Πόρους του Δήμου.

Τέλος, ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, μεταξύ άλλων ανέφερε «συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για δημιουργία παιδότοπων σε μεγάλο αριθμό κοινοτήτων μας, παράλληλα με αναπλάσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναβάθμισης της καθημερινότητας των δημοτών μας αλλά και δημιουργίας χώρων αναψυχής. Στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και νέες συμβάσεις για αναπλάσεις περιοχών μας…».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα