Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Νέος πρόεδρος στα Χανιά για την ευρωπαϊκή ομοσπονδία κανόε καγιάκ

Ο Ζαν Ζουνγκράνα (Jean Zoungrana), πρόεδρος της γαλλικής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ, εξελέγη νέος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στο 16ο Τακτικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της 25ης Μαρτίου στα Χανιά.

Οπως αναφέρει ο ΝΟΧ, ο ελληνικής καταγωγής, Αλμπερτ Γουντς, η θητεία του οποίου έληξε μετά από 30 χρόνια, ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος.
«Είναι τιμή για μένα που εκλέγομαι, είμαι πολύ ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε σε αυτές τις εκλογές. Για μένα, ήταν σημαντικό να δώσω μια νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Φυσικά, σέβομαι όλη τη δουλειά που έχει γίνει με τον προηγούμενο πρόεδρο, Αλμπερτ Γουντς. Γι’ αυτό ήταν σημαντικό για εμάς να τον κάνουμε επίτιμο πρόεδρο αυτής της ομοσπονδίας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Ζαν Ζουνγκράνα.
Ο Αλμπερτ Γουντς ήταν επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ από την ίδρυσή της στη Ρώμη το 1993.
Ο Ζαν Ζουνγκράνα ευχαρίστησε τον κ. Γουντς για όλα όσα έκανε για το κανόε καγιάκ όλα αυτά τα χρόνια και πρότεινε στο Συνέδριο να ανακηρυχθεί επίτιμος πρόεδρος, όπερ και εγένετο.
Οπως επισημαίνεται «ο κ. Ζουνγκράνα ηγείται της γαλλικής ομοσπονδίας κανόε από το 2016, ενώ είναι επίσης αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής της Γαλλίας από το 2021. Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος ήταν τεχνικός εκπρόσωπος στη Διεθνή Ομοσπονδία Πανεπιστημιακού Αθλητισμού (2012-2016) και πρόεδρος της περιφερειακής επιτροπής κανόε καγιάκ της Βρετανίας και μέλος του εθνικού ομοσπονδιακού συμβουλίου (2012-2016).
Οι εργασίες του Συνεδρίου εξελίχθηκαν με απόλυτη επιτυχία, με τα Χανιά να κερδίζουν το στοίχημα, καθώς φιλοξένησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους εκπροσώπους από 37 ομοσπονδίες – μέλη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, ενώ στο Συνέδριο υπήρξε και η τιμητική παρουσία του προέδρου της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τόμας Κονιέτζκο».

Αναλυτικότερα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας κανόε καγιάκ μετά το 16ο Τακτικό Συνέδριο που διεξήχθη στα Χανιά είναι το εξής:

Πρόεδρος: Jean Zoungrana (FRA)
Αντιπρόεδρος: Miroslav Haviar (SVK)
Αντιπρόεδρος: Andrej Jelenc (SLO)
Γενικός Γραμματέας: Branko Lovrić (CRO)
Μέλη: Jovana Stanojević (SRB), Manuela Gawehn (GER), Peter Karai (HUN), Ruud Heijselaar (NED), Geir Kvillum (NOR).


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα