31.1 C
Chania
Σάββατο, 19 Ιουλίου, 2025

Νέο περιστατικό µε λύµατα στο κέντρο των Χανίων

» Υπερχείλισε φρεάτιο και µπήκαν στο υπόγειο επιχείρησης!
» Ερωτήµατα για τους ελέγχους της ∆ΕΥΑΧ στο δίκτυο αποχέτευσης

Νέο επεισόδιο στο… σίριαλ µε λύµατα σε σπίτια και επιχειρήσεις από υπερχείλιση στο δίκτυο αποχέτευσης εκτυλίχθηκε χθες στα Χανιά. Μετά το σκηνικό, προχθές, µε τα λύµατα σε αυλή σπιτιού στη Νέα Χώρα, χθες υπερχείλισε αγωγός στην οδό Χατζηµιχάλη Νταλιάνη και τα λύµατα βρέθηκαν, ξαφνικά, στο υπόγειο κοσµηµατοπωλείου στην οδό Τσουδερών 17, στο κέντρο των Χανίων!

Είναι η τρίτη φορά που το συγκεκριµένο υπόγειο πληµµυρίζει. Οι δύο ήταν µε λύµατα και η µία µε όµβρια.
Η υπερχείλιση οφείλεται σε λίπη που κάποιοι πέταξαν στο δίκτυο αποχέτευσης το οποίο έφραξε, µε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης που πληµµύρισε χθες να θέτει ερωτήµατα για το κάθε πότε διενεργεί ελέγχους η ∆ηµοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης (∆ΕΥΑΧ) στα φρεάτια και στο ευρύτερο δίκτυο.

Ο επιχειρηµατίας Γιώργος Λουράκης είπε χαρακτηριστικά στα “Χανιώτικα νέα”:
«Σήµερα (χθες) το πρωί ανοίξαµε και βρήκαµε το υπόγειό µας πληµµυρισµένο από λύµατα που έχουν φύγει από το δίκτυο. Είναι η δεύτερη φορά που µας συµβαίνει αυτό το περιστατικό από λίπη που έχει πληµµυρίσει το υπόγειό µας και έχουµε υποστεί ζηµιά. Εχουµε πληµµυρίσει άλλη µια φορά από τα όµβρια τα οποία µπήκαν στο δίκτυο των λυµάτων. ∆ηλαδή, είναι συνολικά η τρίτη φορά που παθαίνω αυτή τη ζηµιά».
Ο ίδιος σηµειώνει ότι ειδοποίησε τη ∆ΕΥΑΧ η οποία «έστειλε δύο υπαλλήλους να δουν το πρόβληµα. Θα έπρεπε να έχουν ήδη δηµιουργήσει τις συνθήκες να ξεκαθαρίσει το τοπίο».
Στο σηµείο αυτό ο κ. Λουράκης υπογραµµίζει ότι προχθές ειδοποιήθηκε η ∆ΕΥΑΧ ότι µυρίζει το δίκτυο (αποχέτευσης). Αυτό είναι ένδειξη ότι έχουµε φραγή. Η ∆ΕΥΑΧ λοιπόν έστειλε υπαλλήλους και κοίταξαν το δίκτυο. ∆εν είδανε τη ζηµιά».
Ο επιχειρηµατίας συµπληρώνει ότι χθες, «µε υπόδειξή µας, άνοιξαν τα καπάκια στη Νταλιάνη και είδαν το πρόβληµα. Για να ανοίξουν το καπάκι χρειάστηκε να το χτυπάνε δέκα λεπτά µε τη βαριά, δείγµα του ότι έχει να κάνει έλεγχο η ∆ΕΥΑΧ στο δίκτυο πολλά χρόνια. Τα λίπη έχουν φράξει το δίκτυο, τα λύµατα δεν µπορούν να προχωρήσουν και φεύγουν από το δίκτυο στα µπάζα του Κάτωλα και από εκεί στα µαγαζιά µας. Είναι η τρίτη φορά που το παθαίνουµε και έχουµε φτάσει σε απόγνωση. Τις δύο άλλες φορές δεν δηµοσιοποιήσαµε το πρόβληµα. Σήµερα το δηµοσιοποιούµε γιατί δεν πάει άλλο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα