Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου, 2022

Νέες προειδοποιήσεις για βόμβα σε πάνω από 200 σχολεία του Βελιγραδίου

Περισσότερα από 200 σχολεία στο Βελιγράδι δέχθηκαν σήμερα το πρωί προειδοποίηση για βόμβα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, 148 σχολεία της Βασικής εκπαίδευσης και 66 σχολεία της Μέσης εκπαίδευσης έλαβαν μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που προειδοποιούσαν για βόμβα.

Όλα αυτά τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αφού, βάσει του ισχύοντος πρωτοκόλλου, κάθε τέτοιου είδους απειλή εκλαμβάνεται ως υπαρκτή και απαιτείται να ερευνηθεί ο χώρος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ανάλογο φαινόμενο είχαμε και στις 16 Μαΐου, όταν προειδοποιήσεις για βόμβα δέχθηκαν 97 σχολεία του Βελιγραδίου. Τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν περίπου 1.250 προειδοποιήσεις για τοποθέτηση βόμβας σε σχολεία, νοσοκομεία, κυβερνητικά κτήρια, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά κέντρα, αλλά και σε γέφυρες. Οι αποστολείς των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είναι αδύνατον να εντοπιστούν, αφού η αποστολή των μηνυμάτων γίνεται με κρυπτογράφηση μέσω δικτύων διακομιστών από διάφορες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τις σερβικές αρχές, μόνο οχτώ μηνύματα στάλθηκαν από τη Σερβία και οι αποστολείς συνελήφθησαν ενώ τα άλλα μηνύματα φέρεται να έχουν σταλεί από το εξωτερικό.

Η σερβική αστυνομία ζήτησε την βοήθεια της Ιντερπόλ για να μπορέσει να εντοπίσει τους αποστολείς των απειλητικών μηνυμάτων. Η πρωθυπουργός της Σερβίας ‘Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε πρόσφατα ότι οι προειδοποιήσεις για βόμβα έχουν σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και κυρίως με το γεγονός ότι η Σερβία δεν επέβαλε κυρώσεις κατά της Ρωσίας. «Πρόκειται για έναν ‘ειδικό πόλεμο’ που γίνεται κατά της Σερβίας. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ρωσία και οι πιέσεις από το εξωτερικό γίνονται όλο και πιο έντονες», δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες η κ. Μπρνάμπιτς σχολιάζοντας το γεγονός.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα