Έξι επιχειρήσεις προστέθηκαν στην λίστα των πιστοποιημένων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης με το σήμα «Κρητικής Κουζίνας».
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Κρήτης, πρόκειται για το a la carte εστιατόριο «Οlive Tree» στο Ξενοδοχείο Zorbas Village στον Ανισσαρά Χερσονήσου, το a la carte εστιατόριο «Πύθος», στο ξενοδοχείο Creta Maris στη Χερσόνησο, το a la carte εστιατόριο «Red Saffrοn» στο ξενοδοχείο Atlantica Caldera Palace στη Χερσόνησο , το εστιατόριο «ΒΑΙ», στο Βάι Σητείας, το εστιατόριο «Ο Τζανέρης κι η Αρχόντισσα» στην Δρακώνα Χανίων και το εστιατόριο «Ροβινσώνας» στον Κουτσουρά Ιεράπετρας.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλη Χνάρη το Σήμα Ποιότητας «Κρητική Κουζίνα», στοχεύει στην ανάδειξη και προώθηση της τοπικής ποιοτικής κουζίνας και της Κρητικής διατροφής, καθώς και στην αύξηση της κατανάλωσης των τοπικών προϊόντων στη μαζική εστίαση.
Τα εστιατόρια και οι χώροι μαζικής εστίασης αξιολογούνται και εντάσσονται στο σύστημα αυτό, με κριτήριο την επιλογή και κατανάλωση – ως επί το πλείστον – ντόπιων, όσο και πιστοποιημένων με το σήμα «ΚΡΗΤΗ» προϊόντων. Ήδη τα πιστοποιημένα προϊόντα έχουν φτάσει τα 285, απ’ όλες τις ομάδες που απαρτίζουν το «καλάθι της Περιφέρειας Κρήτης».
Επιπλέον η παρουσία Κρητικών συνταγών στο προτεινόμενο μενού αποτελεί βασική προϋπόθεση του συστήματος.