Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Νέες δράσεις από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Νέες πρωτότυπες και δωρεάν υπηρεσίες ανακοίνωσε η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για τις μέρες της καραντίνας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων «Α) Εφαρμόζεται η μέθοδος: «Δανεισμός με παραγγελία».
Οι αναγνώστες μας μπορούν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση: library@chania.gr με τα στοιχεία των βιβλίων που βρήκαν στον κατάλογο OPEN ABEKT – και είναι διαθέσιμα για δανεισμό – ο οποίος είναι προσβάσιμος σε 24ώρη βάση στην ιστοσελίδα www.librarychania.gr της Βιβλιοθήκης (κωδικούς, τίτλους κ.λ.π.). Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης θα κάνει την προετοιμασία, ώστε να ορίσει την παραλαβή στον χώρο της Βιβλιοθήκης.
Τα βιβλία, εφόσον είναι ήδη εντός του κτιρίου, διατίθενται άμεσα προς δανεισμό. Είναι ευνόητο πως για να δανειστεί κάποιος, χρειάζεται κάρτα μέλους της ΔΒΧ. Εάν δεν διαθέτετε, τότε θα χρειαστεί πρώτα να ζητήσετε την έκδοσή της. Η παραλαβή των βιβλίων γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, για τον ορισμό του σχετικού ραντεβού.
Β) Ξεκινάει το πρόγραμμα: «Δανειστική Βιβλιοθήκη κατ’ οίκον».
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ιωάννη Γιαννακάκη, μέσω του προγράμματος «Η Βιβλιοθήκη στο σπίτι σας», δίδουν τη δυνατότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, να απολαύσουν την ανάγνωση των βιβλίων που διαθέτει η Βιβλιοθήκη μας, κατανοώντας τη σπουδαιότητα της μοναδικής συντροφιάς του βιβλίου στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες.
Αναζητήστε και επιλέξτε τα βιβλία που επιθυμείτε – μέχρι 2 τον αριθμό – στον κατάλογο OPEN ABEKT – στην ιστοσελίδα www.librarychania.gr της Βιβλιοθήκης και είναι διαθέσιμα για δανεισμό ή επικοινωνήστε τηλεφωνικά με τη Βιβλιοθήκη (2821 3 41661), για την κράτηση των βιβλίων που έχετε επιλέξει.
Τα βιβλία θα παραδίδονται στην εξώπορτα του σπιτιού ή της πολυκατοικίας όπου διαμένετε με όλες τις προφυλάξεις για τη νόσο covid-19 (μάσκα, γάντια, τοποθέτηση των βιβλίων σε σακούλα) και για τη διασφάλιση της υγείας του προσωπικού και του αναγνώστη ή του οικείου του, που τα παραλαμβάνει.

Γ) Στα παιδιά που μένουν σπίτι, συνεχίζεται η σειρά αφηγήσεων – αναγνώσεων παιδικών βιβλίων & δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα»

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιώργος Τοπολιανάκης μιλά στο podcast των “Χανιώτικων νέων” για την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες