Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας στην Κρήτη

Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται στην Κρήτη με τον μετεωρολόγο Μαν. Λέκκα να επισημαίνει, μιλώντας στα “Χ.ν.”, ότι «τα προγνωστικά μοντέλα ευνοούν τη δημιουργία συνθηκών καύσωνα και στο νησί».
«Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «οφείλεται στην έντονα θερμή αέρια μάζα της ανώτερης ατμόσφαιρας η οποία εκτείνεται από τις ακτές της Αφρικής προς τη Μεσόγειο επηρεάζοντας τη χώρα μας και την Κρήτη».
Ο ίδιος σημείωσε ότι σήμερα θα διατηρηθούν υψηλές θερμοκρασίες αλλά υπό ήπιες σύνθηκες στην Κρήτη σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά από το Σαββατοκύριακο αναμένεται εξασθένηση των βόρειων ανέμων με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να είναι σε υψηλότερα επίπεδα όχι μόνον την ημέρα αλλά και την νύχτα όπου δεν θα πέφτει εύκολα κάτω από τους 26 με 27 βαθμούς και αυτό αναμένεται να διατηρηθεί όλη την επόμενη εβδομάδα.

ΚΛΙΜΑΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Στο μεταξύ, ο Δήμος Χανίων ανακοίνωσε ότι διαθέτει για το κοινό σήμερα, τη Δευτέρα και την Τρίτη κλιματιζόμενους χώρους, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων, από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα: Τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), σε Σπλάντζια (Δασκαλογιάννη 62, Παλιά Πόλη) και Νέα Χώρα (Ακτή Παπανικολή 17), από τις 08:00 έως τις 20:00. (Θα τηρούνται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία κατά της πανδημίας Covid-19) Παράλληλα, ο Δήμος Χανίων καλεί τους πολίτες και ιδιαίτερα αυτούς, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αυτές τις ημέρες και να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, με ανακοίνωσή της, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Χανίων αναφέρεται στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβουν οι πολίτες όπως: Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο, αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών, αποφυγή χώρων όπου επικρατεί συνωστισμός, χρήση ομπρέλας, αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, κ.α.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα