Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Να σοβαρευτούμε πριν είναι αργά!

Έντονη χαλαρότητα διαπιστώσαμε στη διαχείριση του χθεσινού περιστατικού κορωνοϊού σε μαθήτρια Γυμνασίου στα Χανιά.

Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε ληφθεί απόφαση για κλείσιμο ή μη του τμήματος του σχολείου, το οποίο σημειωτέον ανήκει στο μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα των Χανίων και ενώ από τις 13:29 το μεσημέρι, ο διευθυντής είχε ενημερώσει αρμοδίως όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, ΕΟΔΥ, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, διευθυντή και υπεύθυνη covid της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, η καθυστέρηση ήταν συνέπεια της απρόσωπης ηλεκτρονικής επικοινωνίας που προβλέπεται από το… πρωτόκολλο. Ούτε ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου μέχρι τις 20:30 το βράδυ δεν είχε ενημερωθεί από τους αρμόδιους ώστε να γνωρίζει τι να απαντά στους γονείς που αγωνιούσαν ενώ από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του έλεγαν ότι δεν είχαν διαβάσει τα e-mail του!

Την ώρα που οι Δήμοι της Κρήτης ακολουθούν ο ένας μετά τον άλλον στο “κοκκίνισμα”, φαίνεται πως στα Χανιά επικρατεί μια παροιμιώδης χαλαρότητα, στα όρια της μη επίγνωσης του ότι βρισκόμαστε στον 12ο μήνα πανδημίας κορωνοϊού.

Σίγουρα, η πρόσφατη συνταξιοδότηση του διευθυντή Δημόσιας Υγείας κ. Νικολακάκη προκάλεσε εύλογα μία αρρυθμία στο τοπικό σύστημα, όμως λόγω των συνθηκών της πανδημίας, το λογικό θα ήταν να είχε γίνει ήδη μια συνάντηση γνωριμίας της νέας διευθύντριας με τον προϊστάμενο της Β/βάθμιας και όλους τους διευθυντές γυμνασίων – λυκείων, ώστε να υπήρχε προετοιμασία για την -βέβαιη- περίπτωση κρούσματος!

Άλλωστε, ο “καθαρός” από κορωνοϊό Άγιος Νικόλαος, “κοκκίνησε” μέσα σε μόλις τρεις ημέρες από ένα σχολικό συγκρότημα.

Ας σοβαρευτούμε λοιπόν στα Χανιά, πριν είναι αργά!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες