Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Ανδρουλάκης: “Oι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα”

Τις «αγωνίες» του ελληνικού λαού για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και για την παράνομη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών μετέφερε χτες στην ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης.

Στη σχετική συζήτηση τόνισε ότι «οι δυο αυτοί Έλληνες στρατιωτικοί συνελήφθησαν φυλάσσοντας τα ευρωπαϊκά σύνορα, κάτι που επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που μιλάμε για το μεταναστευτικό».

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι «το ζήτημα δεν είναι διμερές, αλλά μια συμπεριφορά που αγγίζει συνολικά τις ευρωτουρκικές σχέσεις». Ανέφερε δε την περίπτωση του γερμανού δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, όπως και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, και βέβαια η παρεμπόδιση γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.

«Εκλέχθηκα από τον Ελληνικό λαό για να τον εκπροσωπώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είμαι υποχρεωμένος να σας μεταφέρω τις αγωνίες τους», είπε, καταλήγοντας με τα ερωτήματα:

«Τι είναι έτοιμη να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;

Τι είναι έτοιμη να πράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει η παράνομη κράτησή των 2 στρατιωτών και η άδικη περιπέτεια που βιώνουν;»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες