Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

ΜΠΡΙΤΖ: Αρκετοί Χανιώτες στο πρώτο διαδικτυακό τουρνουά

Από την Ωκεανία συμμετείχε η Χανιώτισσα Ρόδω Τριχάκη που διακρίνεται εδώ με τον συγγραφέα και δάσκαλο Ron Klinger, παγκόσμιο Αυστραλό πρωταθλητή του μπριτζ.

Συμπληρώνεται αύριο η πρώτη εβδομάδα και μαζί ολοκληρώνεται το πρώτο τουρνουά που ξεκίνησε διαδικτυακά η Ελληνική Ομοσπονδία μπριζ αυτήν την περίοδο των απαγορεύσεων και της γενικής στασιμότητας στις περισσότερες αθλητικές και όχι μόνο δράσεις.

Από την περασμένη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου λοιπόν μέσα από την πλατφόρμα που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα https://hellasbridge.org/alithino-mpritz της Ομοσπονδίας ξεκίνησαν οι αγώνες στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος όχι μονάχα οι καταγεγραμμένοι αθλητές της ομοσπονδίας, αλλά κάθε φίλος του μπριτζ που ενδιαφέρεται. Ο οποίος έχει τη δυνατότητα να βγάλει άμεσα αγωνιστικό δελτίο και να συμμετάσχει.

Ειδικότερα, λεπτομέρειες για την εγγραφή στα τουρνουά δίνονται στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας
https://hellasbridge.org/anakoinosi-10/

Υποχρεωτική είναι η χρήση κάμερας και μικρόφωνο, τα τουρνουά ομοιάζουν κατά πολύ των πραγματικών, ενώ απονέμονται από την Ομοσπονδία βαθμοί διάκρισης.

Καθημερινά δε διεξάγονται δύο τουρνουά στις 6μμ και στις 9μμ με την πλατφόρμα να ανοίγει μισή ώρα νωρίτερα. Μάλιστα όπως μάθαμε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν συμμετοχές από την άλλη άκρη του πλανήτη μας. Οπως από την πρώην αθλήτρια του χανιώτικου συλλόγου μπριτζ Ρόδω Τριχάκη από το Σίδνει της Αυστραλίας η οποία ξυπνάει από τις 5 τα ξημερώματα λόγω της μεγάλης διαφοράς ώρας που υπάρχει. Διότι την ώρα που διεξάγονται αυτοί οι αγώνες στη χώρα μας στην Ωκεανία έχουν μπει ήδη στην επόμενη μέρα του χρόνου.

Οσον αφορά την πρώτη μέρα του τουρνουά πρώτευσε η Κερκυραία λογοθεραπεύτρια Ισμήνη Τόλη με τον Ξενοφώντα Μακρή.

Η Ισμήνη με έναν σοβαρό συμπαίκτη, παίζοντας καλό μπριτζ επικράτησε αρχικά των Χανιωτών άσσων Μιχάλη Μπενιουδάκη και Μάρκου Μπεμπλιδακη, ενώ στη συνέχεια, κατάφερε να επιτύχει και μία νίκη με ευρύτατο σκορ έναντι του πρόεδρου της ομοσπονδίας Αλέκου Αθανασιάδη και του συμπαίκτη του, Σταύρου Σταυρινου, βρίσκοντας ένα οριακό σλεμ στα 6 καρά, που δεν αγόρασε κανένας άλλος και δεξιοτεχνικά ολοκλήρωσε με επιτυχία.

Ο Σ. Άβδουλος με την Ε. Ριτσώνη πήραν την 2η θέση, ενώ την 3η θέση πήραν οι Μαριάννα Φαλαρη με την Δήμητρα Γεωργίου.

Πληθώρα πρωτοκλασάτων παικτών αγωνίστηκε στην 1η ημερίδα. Εκτός του προέδρου Αλέκου Αθανασιάδη επίσης οι: Στελλάκη, Νικητόπουλος, Μαρσώνης, Πανόπουλος, Λαγουράνης, Δημοσθένης Διονυσόπουλος, Ηρώ Πλακιδα κ.α. Ο Χανιώτης άσσος Ιορδάνης Ακασιάδης που κατέλαβε την τελευταία μέρα των δοκιμαστικών την 1η θέση, ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις αργότερα, ενώ ο Νίκος Παπαδάκης με τον Μένιο Μαραγκουδακη πήραν την 12η θέση. Ο Μανώλης Περδικάκης με τον Γεώργιο Μανογιαννάκη κατέλαβαν την 31η θέση, ενώ ο πρόεδρος του Χανιώτικου συλλόγου Μιχάλης Μπενιουδάκης με τον Μάρκο Μπεμπλιδάκη κατέλαβαν την 49η θέση. Ο “Τυρταίος” με συμπαίκτρια την Αθηνά Αθανασιάδου άφησε υποσχέσεις για μία καλή συνεργασία. Διαιτητές ήταν ο Γιώργος Μεσθενέας και ο Μίλτος Κουτούκος, που επέλυσαν κάθε μικρό η σοβαρότερο πρόβλημα και παρακαλούν να συντομεύουν το παίξιμο τα ζευγάρια, για να αποφεύγονται χρονικές καθυστερήσεις.

Ο σύλλογος μπριτζ Χανιών έχει προκαταβάλει χρήματα για την συμμετοχή των αθλητών του στην ομοσπονδία -κόστος ανά ημερίδα 2 ευρώ- και μπορεί άμεσα ο κάθε Χανιώτης να μπει και να αγωνιστεί. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να καλέσει τον Μπενιουδακη στο 6974416853, και τον Μενιο Μαραγκουδακη στο 6942645195.

Η Χανιώτισσα Ρόδω Τριχάκη με συναθλήτριές της στον σύλλογο St. George Budapest Bridge Club του Σίδνεϊ.

ΡΟΔΩ ΤΡΙΧΑΚΗ: Στο πόδι από τα άγρια χαράματα στο Σίδνεϊ για να λάβει μέρος!

Επικοινωνήσαμε με την Χανιώτισσα Ρόδω Τριχάκη στο Σίδνεϊ και όπως μας είπε ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε διαδικτυακά σε τουρνουά της χώρας μας. Διότι είναι συνηθισμένος τρόπος αγώνων στην αχανή αυτή χώρα που ζει: “Η συμμετοχή μου αυτή ήταν κάτι που το ήθελα πολύ αφού λόγω κορωνοϊού δεν μπόρεσα να ταξιδέψω πέρυσι στην Ελλάδα ενώ έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω με τους παλιούς μου φίλους και συναθλητές” σημειώνει για να προσθέσει ότι στο συγκεκριμένο τουρνουά αγωνίσθηκε με συμπαίκτη τον Μένιο Μαραγκουδάκη και έδωσε σκληρή μάχη για να κρατηθεί… ξύπνια όπως λέει. Διότι είναι και 9 ώρες αργότερα εκεί σε σχέση με την Ελλάδα. Με το άθλημα έχει κρατήσει επαφή στην Αυστραλία και γράφτηκε σε ένα κλαμπ που ήταν κοντά στον τόπο διαμονής της. Επαιζε τακτικά και κατάφερε να ανέβει πολύ γρήγορα κατηγορίες με αποτέλεσμα να παίζει πλέον και σε μεγάλα τουρνουά. Στο St. George Budapest Bridge Club όπου ανήκει υπάρχει μάλιστα πίνακας όπου αναγράφονται κάθε χρόνο με χρυσά γράμματα οι νικητές των 3 ημερίδων. Εκεί στη στήλη “Σάββατα” κάτω από το 2015 υπάρχει το όνομα “Rodo Trichakis”!
Στην μεγαλύτερη χώρα της Ωκεανίας προσπάθησε να ασχοληθεί και με ένα ακόμα άθλημα που γνώριζε καλά από τα Χανιά και συγκεκριμένα το αλεξίπτωτο πλαγιάς “παρα-πέντε”. Ομως επειδή ήταν τεράστιες οι αποστάσεις δεν μπόρεσε να κρατήσει την ίδια επαφή. “Γενικά οι Αυστραλοί είναι ένας λαός με άριστη σχέση με τον αθλητισμό και με πολλά σχετικά χόμπι, ιδιαίτερα θαλάσσια extreme sports” μας λέει.

Να προσθέσουμε ότι ζει στην Αυστραλία τα τελευταία 8 χρόνια και εργαζόταν αρχικά ως δασκάλα ελληνικής γλώσσας σε δημοτικά σχολεία ενώ τώρα στην Ελληνική ορθόδοξη αρχιεπισκοπή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες