Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Μπριάμ 1 (Ανέκδοτα)

Ο Ραν ταν πλαν και τα ζωάκια της φάρμας της στήλης λένε να προσθέσουν λίγη ποικιλία στα μονοθεματικά πονήματά τους. Και να “σερβίρουν” ενίοτε και μπριάμ. Ξεκινούμε  σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 2-12-19.

“Κατεύθυνση”
• Αυτοκριτικός ουσιαστικά ο δήμαρχος Χανίων για το κάλπικο βίντεο μέσω του οποίου πήραμε έπαινο ως πόλη που εφαρμόζει  καινοτόμο πρόγραμμα προσβασιμότητας για ΑμΕΑ.  Αποδέχτηκε ότι «δεν αποτυπώνεται η εικόνα της πόλης σήμερα» .«Το συγκεκριμένο όμως βραβείο», είπε μεταξύ άλλων, «αποτελεί μια αφορμή για συζήτηση…» και ότι «όταν εκπροσωπεί ο δήμος τους πολίτες στα διεθνή φόρα οφείλει να δείχνει την καλύτερη εικόνα για την πόλη ή την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί»

• Την καλύτερη εικόνα  ναι. Αλλά όχι μια εντελώς ανυπόστατη εικόνα σε διαγωνιστικά φόρα. Aλλωστε γι’ αυτό γίνονται οι διαγωνισμοί αυτοί. Για να δώσουν κίνητρα στις πόλεις που έχουν ήδη εφαρμόσει πολιτικές για τους δημότες τους. Αν ήταν να παρουσιάσουν όλοι τις «κατευθύνσεις» που θα κινηθούν τότε θα είχαμε καθολική συμμετοχή όλων των δήμων όλων των μελών – κρατών.

• Η «κατεύθυνση» είναι κάτι σαν προεκλογική υπόσχεση. Και οι εκλογές πέρασαν.

Ιδιωτική πρωτοβουλία
• Κριτική για το βίντεο έκανε και ο επικεφαλής της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας” κ. Γρηγόρης Αρχοντάκης. Ταυτόχρονα όμως, έκανε και μια ΠΡΟΤΑΣΗ σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.

• Είπε, λοιπόν, ότι το βίντεο ήταν «μεγάλη πατάτα» αλλά μένει στην αυτοκριτική του δημάρχου «Παρότι» κατέληξε, «θέλουμε να μάθουμε τι έγινε με αυτήν την ιστορία», zήτησε, να «ξεκινήσει μία στρατηγική για την προσβασιμότητα στα δημόσια αλλά κυρίως στα ιδιωτικά κτίρια. Νομίζω πως μία πρωτοβουλία του Δήμου θα είχε ενδιαφέρον και εκεί μπορώ να σας βοηθήσω». Ως γνωστόν ο κ. Γρηγ. Αρχοντάκης επιχειρεί εδώ και πολλά χρόνια, πρώτος στα Χανιά στον τουριστικό τομέα με επίκεντρο τα ΑμΕΑ. Θα θελήσει ο δήμαρχος να πάρει τη χείρα βοήθειας που του προσφέρεται; Απάντηση δεν ακούσαμε, πάντως.

Διαγραμμίσεις – ανέκδοτο
• Το θέμα των διαγραμμίσεων της πόλης έθεσε  στο Δ.Σ.Χ. ο γιατρός και δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργακάκης με αφορμή και τη χθεσινή ημέρα εορτασμού των ΑμΕΑ αλλά και παιδιών, ηλικιωμένων και όλων των πολιτών.

• Ατάκα κι επί τόπου η απάντηση του δημάρχου Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη. «Ανέκδοτο», είπε, «έχει γίνει το θέμα των διαγραμμίσεων  και το παρακολουθώ προσωπικά από την αρχή. Θα δείτε ότι τους επόμενους μήνες οι διαγραμμίσεις θα έχουν γίνει. Δεν υπήρχαν εξοπλισμοί για διαγραμμίσεις, δεν υπήρχαν υλικά», κ.λπ., κ.λπ. Μα, άλλα μας έλεγε η πρώην δημοτική αρχή. Oτι δηλαδή ήταν χρονοβόρες οι διαδικασίες έγκρισης.

• Μεταξύ σοβαρού και αστείου, δηλαδή, ο κ. Σημανδηράκης «κάρφωσε» την πρώην δημοτική αρχή ότι επί πέντε χρόνια όχι μόνο δεν κατάφερε να κάνει διαγραμμίσεις αλλά δεν είχε καν εξοπλισμό.

• Oμως, όπως μου θυμίζουν τα ζωάκια της στήλης, στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών έργων ο δήμαρχος έχει βάλει τον ίδιο αντιδήμαρχο από την παράταξη Βάμβουκα ο οποίος, κατά το… «ανέκδοτο» του δημάρχου δεν είχε μεριμνήσει καν να έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό για να κάνει διαγραμμίσεις.

• Aραγε αυτό είναι άλλης φύσεως…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα