Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

“Μουσικές ιστορίες” στο Porto Veneziano

Φεστιβάλ μουσικής με τρεις εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Κώστα Θωμαΐδη, της Έλλης Πασπαλά και του Λουδοβίκου των Ανωγείων, θα πραγματοποιηθεί, μετά από 2 χρόνια -λόγω covid- στον αίθριο χώρο του ξενοδοχείου Porto Veneziano στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.
Με τίτλο: “Μουσικές Ιστορίες” το φεστιβάλ,  ανοίγει και πάλι τις πύλες του, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «για να συναντηθεί το φιλόμουσο κοινό της πόλης με μια σειρά επιλεγμένων ποιοτικών μουσικών εκδηλώσεων».

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
• Τετάρτη 6 Ιουλίου, 9 μ.μ.: “Πλανόδιες μουσικές”: Κώστας Θωμαίδης, Δημήτρης Ντρουμπογιάννης, Μπέλα Λιονάκη.
• Τετάρτη 20 Ιουλίου, 9 μ.μ.: Ελλη Πασπαλά, Τάκης Φαραζής, David Lynch.
• Τετάρτη 3 Αυγούστου, 9 μ.μ.: “Από το φάρο μέχρι τα Νεώρια η μνήμη διηγείται”: Λουδοβίκος των Ανωγείων, Ειρήνη Μπαρδάνη, Αντώνης Μυτακίδης, Μανώλης Μπαρδάνης.

Μιλώντας στα “Χανιώτικα νέα”, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Δημήτρης Ντρουμπογιάννης, λέει για το φεστιβάλ: «Φέτος, μετά την αναγκαστική διακοπή της πανδημίας, θέλαμε να δώσουμε τον χαρακτηριστικό τόνο που δίνει πάντα το ξενοδοχείο Porto Veneziano, σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Θέλαμε να συνδυάσουμε την πολυπολιτισμικότητα που συμβολίζει και εκφράζει το ενετικό λιμάνι με το χωνευτήρι πολιτισμού που υπήρξε κατά την πορεία των αιώνων και με καλλιτέχνες που το αποτυπώνουν αυτό και στην καριέρα τους αλλά και στην κουλτούρα που μεταδίδουν συναυλιακά και δισκογραφικά.
Για αυτό θα ξεκινήσουμε τις εκδηλώσεις με τον Κώστα Θωμαϊδη, συνοδοιπόρος του Θάνου Μικρούτσικου αλλά και με συνεργασίες με τον Μίκη Θεοδωράκη, με συναυλίες στο εξωτερικό, με τον τίτλο: “Πλανόδιες μουσικές”. Στο πιάνο θα είμαι εγώ και στο ακορντεόν η Μπέλλα Λιονάκη. Η επόμενη εκδήλωση μετά από δύο εβδομάδες, στις 20 Ιουλίου, θα είναι με την Έλλη Πασπαλά με τους ξακουστούς Τάκη Φαραντζή και David lynch και η τρίτη συναυλία θα είναι με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων και τους συνεργάτες του».

Από τη μεριά του, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Porto Veneziano, Γιάννης Πλατσιδάκης, σημειώνει στα “Χανιώτικα νέα”: «Πάντα νιώθαμε την ανάγκη η υπήνεμη αυλή μας να είναι και ένας χώρος πολιτισμού. Το ξενοδοχείο μας δεν είναι απλώς μια επιχείρηση που προσφέρει φιλοξενία στους επισκέπτες αποσκοπώντας στο κέρδος αλλά είναι και ένας χώρος που θέλουμε να είναι ανοιχτός στους συμπολίτες μας και προσφέροντας αυτές τις πολιτιστικές διοργανώσεις να δώσουμε και αυτό τον χαρακτήρα στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινήσαμε το 2017 με τον Λεωνίδα Κακάρογλου και με τη συμμετοχή του Δημήτρη από τότε σαν μόνιμο συνεργάτη του ξενοδοχείου στις μουσικές βραδιές που κάναμε. Είχε πολύ επιτυχία αυτό που διοργανώσαμε. Εισπράξαμε την αναγνώριση των συμπολιτών μας. Και για αυτό νιώθουμε την ανάγκη, μετά το διάλειμμα των δύο ετών, να το συνεχίσουμε με μια τριλογία εκδηλώσεων πολύ περιεκτικών γιατί προσκαλούμε καταξιωμένους καλλιτέχνες. Οσοι μας κάνουν την τιμή να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, θα έχουν τη χαρά να τους απολαύσουν από πολύ κοντά σε μια όμορφη υπήνεμη αυλή του ενετικού λιμανιού. Και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα δώσει χαρά σε όλους όσοι παρευρεθούν». Σημειώνεται ότι η γενική είσοδος θα είναι 12 ευρώ ενώ λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το τηλ.: 2821027100 και email: mousikesistories2022@gmail.com.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα