Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023

Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης

Το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Αδελφότητας Μικρασιατών ο “Αγιος Πολύκαρπος” καθώς όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια συνέντευξης Tύπου, παραδόθηκε στην αδελφότητα το έγγραφο για την χρήση του οικήματος από την Αδελφότητα.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος Αδελφότητας Μικρασιατών νομού Χανίων ο “Αγιος Πολύκαρπος”,  κα Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη, «με μεγάλη χαρά οι Μικρασιάτες γιορτάζουν την παράδοση του εγγράφου  από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Δαμασκηνό που αφορά την δωρεά ως προς τη χρήση, της οικίας που βρισκόμαστε. Είναι ένα μικρό μουσείο, ένα κέντρο Μικρασιατικής Έρευνας και Πολιτισμού, με τις ευλογίες του Δεσπότη μας, και με τις προσπάθειες που κατέβαλε και ο Πρωτοσύγγελός μας, ο πατέρας Δαμασκηνός, βρισκόμαστε σε αυτή την ευχάριστη θέση. Αυτό το σπίτι άνηκε στην μακαριστή Άννα Νικολουδάκη η οποία το είχε προσφέρει στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. Ευγνωμονούμε την τοπική εκκλησία και την Αγία Τριάδα που μας έκαναν αυτή τη δωρεά ως προς τη χρήση» ενώ ανέφερε πως για την επίπλωση του Μουσείου έχουν βοηθήσει η Περιφέρεια Κρήτης και η Αντιπεριφέρεια Χανίων, οι κύριοι Αρναουτάκης και Βουλγαράκης.
Όπως έγινε γνωστό, τα εγκαίνια τα οποία είναι ενταγμένα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Χαραλάμπεια” θα πραγματοποιηθούν από τον Μητροπολίτη Βρυούλων Παντελεήμων και από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.
«Καλούμε όλους τους Μικρασιάτες που έχουν κάτι στα σπίτια τους, είτε να το προσφέρουν στην Αδελφότητα είτε να τα εκθέσουν στο Μουσείο για όσο χρόνο επιθυμούν. Δεν είναι ανάγκη να φέρουν κάτι και να το δωρίσουν. Μπορούν να το αφήσουν για όσο διάστημα επιθυμούν» επεσήμανε η κα Γκοζάνη – Χαριτάκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Κάλεσμα προς τα μέλη της Αδελφότητας, τους Μικρασιάτες και όσους αγαπούν την Μικρασιάτικη ιδέα να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Αδελφότητα τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στο κέντρο “Κανάρια” στις 8:30 το βράδυ απηύθυνε η κα Γκοζάνη – Χαριτάκη η οποία ανέφερε πως «θα έχουμε μία βραδιά με παραδοσιακό και λαϊκό πρόγραμμα τα έσοδα θα είναι για την ενίσχυση του Μουσείου της Αδελφότητας, για τη λειτουργία του».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα