Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Μοσχοβόλησε τσικουδιά ο Πειραιάς

Με ζεστή ρακή μοσχοβόλησε η ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας στον Πειραιά, όπου η Αδελφότητα Κρητών  Πειραιά “Η Ομόνοια”, διοργάνωσε με τη στήριξη του Δήμου Πειραιά, εκδήλωση προς τιμήν της.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη διαδικασία απόσταξης των στράφυλων, να φωτογραφηθεί μπροστά στο καζάνι και να απολαύσει το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης, με το ανάλογο κέρασμα. Παράλληλα ο χορός έδωσε και πήρε. Χορευτικά συγκροτήματα τοπικών συλλόγων, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς όχι μόνο από την Κρήτη, αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, εξελίσσοντας τα «καζανέματα» σ’ένα πολιτιστικό πανηγύρι που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τα γλέντια του χωριού».
Ο πρόεδρος της Αδελφότητας, Θεόδωρος Τσόντος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ρακή είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του νησιού και συνοδεύει την κρητική φιλοξενία.
Ο δήμαρχος της πόλης Γ. Μώραλης έδωσε συγχαρητήρια στην «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την τήρηση των ηθών και των εθίμων της Κρήτης και εξέφρασε τη χαρά του, που εδρεύει ένα τέτοιο σωματείο στον Πειραιά, επισημαίνοντας την καλή συνεργασία του με τη Δημοτική Αρχή. Μαντινάδες και χορός από τους μικρούς χορευτές του σωματείου, ταλίμια από τους μεγαλύτερους  και ζεστή υποδοχή  από το αεικίνητο Διοικητικό Συμβούλιο, συνέβαλλαν  στην επιτυχία της ρακογιορτής, την οποία παρουσίασε η Αντιπρόεδρος Α. -Μ. Ντουντουνάκη.
Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: O Δήμαρχος Γ. Μώραλης, o Aντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, οι Βουλευτές Ε. Σταματάκη,  Δ. Μανωλάκου και  Θ. Δρίτσας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γ. Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι:  Α. Γλύκα – Χαρβαλάκου και Π. Καλογερόγιαννης, Στ. Γαϊτανάρος, Κυρ. Σιγαλάκος και Γ. Μελάς, η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) Στ. Αντωνάκου, κ.α.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες