Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Μόνο Καλά Νέα

1•Κοινωνική προσφορά: Ο Νικόλαος Κουτσομήτρος (φωτ.), πνευμονολόγος από το Αγρίνιο, πήρε την πρωτοβουλία να εξετάζει αφιλοκερδώς τους οικονομικά ευάλωτους ασθενείς του. Μία φορά τον μήνα επισκέπτεται ηλικιωμένους και ασθενείς με προβλήματα επιβίωσης σε χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 , εμπνεύστηκε από έναν Αμερικανό συνάδελφο του που προσέφερε δωρεάν υπηρεσίες σε αστέγους.

•Υγεία: Πολύ πιθανή είναι η πλήρης εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στον ανεπτυγμένο κόσμο κατά τις επόμενες δεκαετίες. Σύμφωνα με διεθνή έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV , ο συστηματικός εμβολιασμός οδήγησε σε μείωση κατά 83% των λοιμώξεων σε κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών και 66% αντίστοιχα στις ηλικίες 20-24. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάζονται στην ηλεκτρονική έκδοση της ‘’Καθημερινής’’.

•Περιβάλλον: Ως εξαιρετικής ποιότητας χαρακτηρίζονται το 97% των υδάτων κολύμβησης της χώρας μας, ενώ το 100% των υδάτων ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2006/7/ΕΚ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διενεργήθηκε αξιολόγηση υδάτων σε 1.598 σημεία κολύμβησης σε συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης Οδηγίας .

2Τέχνη και Μόδα: Ο παγκοσμίου φήμης Έλληνας σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός Γιώργος Λάνθιμος (φωτ.) φαίνεται να έχει αναπτύξει στενή σχέση με τον Ιταλικό οίκο μόδας Gucci. Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του CNN Greece σχεδίασε και φωτογράφισε το νέο artbook του οίκου για την αντρική συλλογή Cruise 2020 στη γκαλερί Leda της Villa Albani Torlonia στη Ρώμη. Η προσέγγιση αυτή μεταξύ του γνωστού οίκου μόδας και του Έλληνα καλλιτέχνη αναμένεται να οδηγήσει και σε περαιτέρω συνεργασία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα