Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Μείωση χρηματοδότησης σε οργανισμούς του Δήμου Χανίων

Με μείωση στις χρηματοδοτήσεις προς τα νομικά πρόσωπα του Δήμου (ΔΟΚΚΟΙΠ, ΚΕΠΠΕΔΗΧ, Δημ. Γηροκομείο, Δημ. Πινακοθήκη) που όμως δεν θα επηρεάσουν τη λειτουργία τους αλλά και αλλαγή στις χρηματοδοτήσεις έργων, θα επιχειρηθεί να καλυφθεί η οικονομική στέρηση στα οικονομικά του Δήμου Χανίων.

Αυτό αποφασίσθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα. Η συζήτηση σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για το Διάστημα Ιανουάριος- Μάιος 2014 κράτησε περίπου 3 ώρες.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Πρωτοπαπαδάκη η υστέρηση (2.230.000 εκ.ευρώ) οφείλεται κυρίως στην καθυστέρηση καταβολής των ανταποδοτικών τελών από την ΔΕΗ στο Δήμο. Aπό τη μεριά του ο νέος δήμαρχος Τ. Βάμβουκας κάλεσε τη Δημοτική αρχή να ενεργοποιήσει το μηχανισμό ελέγχου των παρκομέτρων και της ελεγχόμενης στάθμευσης προκειμένου να περιορίσει τη διαφυγή εσόδων, με τη δημοτική αρχή να απαντά ότι τα συγκεκριμένα έσοδα είναι πολύ μικρά (120.000 ετησίως) και δεν επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ενώ η ανάληψη της εργασίας της δημοτικής αστυνομίας που καταργήθηκε από υπαλλήλους δεν προβλέπεται ακόμα από τη νομοθεσία.

Το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση του κ. Πρωτοπαπαδάκη για μείωση και αλλαγές στις χρηματοδοτήσεις των νομικών προσώπων από όπου και θα εξοικονομηθεί το ποσό των 2.230.000 εκ. Ευρώ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες