Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Μήνυμα ομοψυχίας από πολιτικούς στα Χανιά

Μήνυμα ομοψυχίας έστειλαν η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη, βουλευτές της ΝΔ και εκπρόσωποι των αυτοδιοικητικών αρχών από τα Χανιά στο πλαίσιο των εορτασμών για την 25η Μαρτίου.
«Χρόνια πολλά. Είναι μια μέρα ένδοξη, λαμπρή για τη χριστιανοσύνη και το έθνος μας. Είμαστε εδώ για τους αγώνες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Χριστιανοσύνης. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλη την Κρήτη, υγεία και να είμαστε καλά. Μετά τις δύσκολες στιγμές που περάσαμε είμαστε εδώ όρθιοι να στηρίζουμε πανανθρώπινα και να είμαστε κοντά στις δύσκολες στιγμές και τον ανθρώπινο πόνο όσο και σε στιγμές χαρμόσυνες», επεσήμανε η κα Στρανινάκη μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Χρόνια πολλά, υγεία και προκοπή εύχομαι σε όλους», σημείωσε η βουλευτίς Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα σήμερα γιορτάζει αισιόδοξη και με ελπίδα. Σίγουρη στα σύνορά της χάρη στις Ένοπλες Δυνάμεις, βλέποντας να διαγράφεται ένα μέλλον καλύτερο για την κάθεμία και τον καθένα από εμάς».
Ο βουλευτής Χανίων Βασίλης Διγαλάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και πρόσθεσε: «Διπλή γιορτή σήμερα, για τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό. Γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την ημέρα που το κράτος μας γιορτάζει την Επανάσταση του 1821. Φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από το έτος που ο ποιητής έγραψε τον Ύμνο στην Ελευθερία. Η χώρα μας συνεχίζει μπροστά με το κεφάλι ψηλά και με αισιοδοξία, ασφάλεια και προκοπή, στον δρόμο της προόδου και της ευημερίας».
Ο βουλευτής Χανίων Γιάννης Κασσελάκης δήλωσε: «Διπλή γιορτή για εμάς τους Έλληνες. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Είναι η μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας μας και η αρχή της Επανάστασης. Τιμούμε τους ήρωρές μας και όλους αυτούς που αγωνίστηκαν για να μπορούμε να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθερη. Έχουμε παρακαταθήκη τα ιδανικά τους και προχωράμε».
Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής τόνισε ότι η 25η Μαρτίου πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή για τη χώρα και τους Έλληνες: «Ενα κράτος που ξεκίνησε από μια μικρή κουκίδα στον χάρτη, χάρη στις προσπάθειες του λαού και των αρχηγών τα επόμενα χρόνια έφτασε σε σημείο να είναι σήμερα ένα ευρωπαϊκό κράτος με παρόν και μέλλον», τόνισε και συνέχισε λέγοντας: «Βέβαια, παρόλη τη μεγαλειώδη διαδρομή που έχουμε διανύσει ως χώρα, κάποια περιστατικά και γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα – όπως το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ή σε άλλη κλίμακα βέβαια οι βανδαλισμοί στους Τάφους των Βενιζέλων και το άγαλμα του Καγιαλέ – αποδεικνύουν την εθνική μας επιπολαιότητα και ότι έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε μέχρι να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είμαστε και που πάμε».
Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και πρόσθεσε: «Οφείλουμε απέναντι σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν να εκφράσουμε την αισιοδοξία μας και τη δύναμη ότι θα υπερβαίνουμε όλες τις δυσκολίες και κάθε μέρα θα παραδίδουμε μια καλύτερη χώρα στις επόμενες γενιές».
Η πρώην βουλευτίς Ευαγγελία Κουρουπάκη ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους και συμπλήερωσε: «Με σεβασμό και ευγνωμοσύνη, στεκόμαστε μπροστά στη μνήμη των ηρώων του 1821. Καταδεικνύουμε τη βούλησή μας να διατηρήσουμε τη χώρα ελευθερη, δοξασμένη και να την κάνουμε ακόμα καλύτερη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα