Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Μήνυμα καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών

Η πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών είναι ο στόχος 16ήμερων δράσεων της Περιφέρειας Κρήτη, της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ) και του Αυτοτελούς Γραφείο Ισότητας.
Οι δράσεις με μήνυμα: «Μη συνηθίζεις της Βία! Πάρε και ΕΣΥ θέση» πραγματοποιούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συμπόρευση με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών» και θα διαρκέσουν έως τις 10 Δεκεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
Στο πλαίσιο των δράσεων, σε τοπικό επίπεδο προγραμματίζεται την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε του Δήμου Πλατανιά, θεατρική παράσταση με τίτλο: “Γυναίκες που γίναν ένα με τη γη”, σε θεατρική προσαρμογή κειμένων – ερμηνεία από τη Μαρινέλλα Βλαχάκη, διασκευή δημοτικών τραγουδιών από τον Λεωνίδα Μαριδάκη και τραγούδι από τον Λεωνίδα Μαριδάκη και τη Δανάη Μπότικ, σε παραγωγή της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης. Θα γίνει συζήτηση στο τέλος της παράστασης με τη συμμετοχή εκπροσώπων γυναικείων οργανώσεων και ειδικών σε θέματα φύλου ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.
«Ο αγώνας για την προάσπιση και προαγωγή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, την εξάλειψη κάθε μορφής βίας και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους ανθρώπους είναι συνεχής και αδιαπραγμάτευτος», σχολιάζει σε γραπτή δήλωσή του ο Περιφερειάρχη Σταύρος Αρναουτάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα