Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Μήνυμα κατά της βίας από την Ενωση Γυναικών

Το δικό της μήνυμα στέλνει η Ένωση Γυναικών Ελλάδας / Παράρτημα Χανίων, με αφορμή την αυριανή Διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Όπως αναφέρει η πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων Αμαλία Μπασιά (φωτ.), «σε ολόκληρο τον κόσμο, η 25η Νοεμβρίου είναι η ημέρα που έχει στόχο να φέρει στο προσκήνιο και στο νου όλων των ανθρώπων την ύπαρξη της βίας κατά των Γυναικών, ενάντια στην οποία αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, όλο το χρόνο, μέχρι την εξάλειψή της.
Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι η ανθρωπότητα από το 1948, με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, προσπάθησε να διασφαλίσει την Ειρήνη, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη, οι διατάξεις της Διακήρυξης παραμένουν, διαχρονικά, ανενεργές».
«Αντιθέτως», συνεχίζει η κα. Μπασιά, «στις μέρες μας, όπου βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρίση ιδεών, αξιών, δημοκρατίας, οι γυναίκες είναι από εκείνους που εισπράττουν το μεγαλύτερο μερίδιο των συνεπειών της. Η βία κατά των γυναικών κλιμακώνεται λαμβάνοντας πολλές μορφές που πολλά χρόνια βασανίζουν την κάθε Κοινότητα, αλλά και νέες οι οποίες αναδύονται μέσα από την τεχνολογική ανάπτυξη. Από την γυναικοκτονία, τον ακρωτηριασμό γυναικείων γεννητικών οργάνων, την ενδοοικογενειακή και τη σεξουαλική βία, μέχρι την έμφυλη βία στον Κυβερνοχώρο».
Η κα. Μπασιά καταλήγει σημειώνοντας πως «απέναντι σ’ αυτήν την απίστευτη μεγέθυνση του φαινομένου οφείλουμε να επαναπροσδιορίσουμε την οπτική και τους στόχους μας, ώστε να ανατρέψουμε τις κοινωνικές προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, να αποβληθούν οι κοινωνικές παθογένειες. Να εμφυσήσουμε – ιδιαίτερα στη νέα γενιά – τη μηδενική ανοχή στη βία, το σεβασμό στην αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αξία της ανθρώπινης ζωής.
Τούτο αποτελεί υποχρέωση τόσο της Πολιτείας και των Φορέων που ενεργοποιούνται σε κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο, όσο και του καθένα από εμάς».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα