«Οι Πανελλαδικές που ξεκινάνε σήμερα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για εσάς, όχι όμως η μόνη και σίγουρα όχι η τελευταία. H αξία σας, όμως, δεν μετριέται σε αριθμούς πάνω σε μια κόλλα χαρτί. Μετριέται στον κόπο που κάνατε, στην επιμονή σας, στη δύναμη να συνεχίζετε. Με αυτές τις σκέψεις, με αυτοπεποίθηση και θάρρος διεκδικήστε την επιτυχία, έχοντας πάντα κατά νου ότι αυτή είναι η αφετηρία και όχι το τέρμα των προκλήσεων και των ευκαιριών της ζωής σας» αναφέρει σε μήνυμά του προς τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης ενώ κλείνοντας εύχεται «καλή επιτυχία σε όλους και όλες εσάς που δίνετε εξετάσεις, στους γονείς που ζουν κάθε λεπτό δίπλα σας, και στους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν πραγματικό στήριγμα»
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.