Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Μην πάνε “στράφι” τόσες θυσίες

Ο Απρίλιος, τελικά, αποδείχτηκε ο μήνας έναρξης, του σταδιακού ανοίγματος της οικονομικής δραστηριότητας και της κοινωνικής κινητικότητας, μαζί με τη μερική χαλάρωση του λοκ ντάουν.

Μετά τις αποφάσεις και τις σχετικές ανακοινώσεις από την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, ο εμπορικός κόσμος της χώρας -πλην τριών εξαιρέσεων- και με την ελπίδα και την αισιοδοξία της επανάκαμψης, ανεβάζει σήμερα ρολά, έτοιμος να δώσει τη μάχη του για να κερδίσει ό,τι μπορεί από αυτά που έχασε την περίοδο των λοκ ντάουν.

Ήδη, τις τελευταίες ώρες, μετά την ανακοίνωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου, ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι “σήκωσαν μανίκια” για να προετοιμάσουν τους χώρους για την υποδοχή των καταναλωτών.

Οι αποφάσεις αυτές για την επανεκκίνηση της αγοράς και άλλων κοινωνικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων και τα σχολεία που έπονται, με τη βοήθεια των δωρεάν μαζικών τεστ, αλλά και των ατομικών τεστ που θα γίνονται στο σπίτι, αναμφίβολα, έρχονται να λειτουργήσουν ως σημαντική βαλβίδα εκτόνωσης απέναντι στην κόπωση των πολιτών.

Ωστόσο, μη ξεχνώντας ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, στο χέρι μας είναι να προσέξουμε, για να μην πάνε “στράφι” τόσες θυσίες.

1 Comment

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες