24.4 C
Chania
Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025

Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης: Ενοχος 44χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ξαδέλφου του

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ξαδέλφου του κρίθηκε ένας 44χρονος από χωριό του Ρεθύμνου από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά χθες αργά το βράδυ. Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 10 μηνων μετατρεπομενη σε χρηματική ποινή.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2018 σε αγροτική περιοχή στον Άγιο Βασίλειο. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο με πλειοψηφία 4-3, ενώ αναγνωρίσθηκαν τα ελαφρυντικά του προτέρου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην κατάθεση του το θύμα ανέφερε πως μια μέρα πριν το συμβάν ο κατηγορούμενος είχε ξυλοκοπήσει τον πακιστανό εργάτη που απασχολούσε στην περιουσία του και του είχε υποβληθεί μήνυση για αυτό και πως συνέχεια προκαλούσε με τη στάση του. Υποστήριξε πως την ημέρα του τραυματισμού του ο κατηγορούμενος τον έβρισε και τον απείλησε την ώρα που συναντήθηκαν σε χωματόδρομο σε αγροτική περιοχή και όταν του ζήτησε το λόγο πηγαίνοντας στο παράθυρο του αυτοκινήτου του, εκείνος τον μαχαίρωσε στη θωρακική χώρα κοντά στην καρδιά.

Από τη μεριά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και επεσήμανε πως δεν είχε ανθρωποκτόνα πρόθεση σε βάρος του ξαδέλφου του. Σημείωσε ότι το μαχαίρι δεν χτύπησε σημείο κοντά στην καρδιά, ενώ τόνισε πως ο τραυματίας άνοιξε την πόρτα του οχήματος κινούμενος επιθετικά απέναντι του. Και οι δικηγόροι υπεράσπισης τόνισαν πως επί της ουσίας «δεν υπήρξε μαχαίρωμα, αλλά κόψιμο».

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου έκανε προσπάθεια συμβιβασμού των δύο οικογενειών σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι χωρίς όμως να γίνει αποδεκτό αυτό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα