Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Μικροπολιτικά

– (Διαχωρισμός των εξουσιών) Είναι για μας τους Έλληνες εντυπωσιακό το πώς έδρασε τόσο η Εισαγγελία όσο και η Αστυνομία του Βελγίου σχετικά με την υπόθεση Καϊλή: Κυριάρχησε πλήρης μυστικότητα των ενεργειών τους, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας: εδώ, η παραμικρή κίνηση ή υπόνοια για σκάνδαλο, διαρρέεται αμέσως στα κανάλια τα οποία την “πολλαπλασιάζουν” διαστρεβλώνοντάς την κατά το δοκούν καταρρακώνοντας εκ των προτέρων το κάθε θύμα. Και φυσικά όπου κυριαρχεί το ψευδοπολιτικό ή και κοινωνικό κουτσομπολιό, αντί για μια σωστή ενημέρωση, έχουμε παραμόρφωση των γεγονότων, αφού οι τηλεπερσόνες αντικαθιστούν τη δικαιοσύνη! Με αφορμή την κραυγαλέα υπόθεση Καϊλή μήπως η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει και ένα “πόθεν έσχες” για τους ευρωβουλευτές;

– (Επί τούτου στόχος) Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Ιράν, οι γιατροί και οι νοσοκόμες, που περιθάλπουν τους τραυματισμένους διαδηλωτές κρυφά, ώστε να αποφύγουν τη σύλληψη, διαπιστώνουν πως οι ιρανικές δυνάμεις χτυπούν σε διαφορετικά σημεία τους άνδρες και σε διαφορετικά τις γυναίκες! Οι γυναίκες θύματα φέρουν τραύματα στα μάτια και στα γεννητικά όργανα, ενώ οι άνδρες στην πλάτη ή στα πόδια! Οι “φρουροί της επανάστασης” στο Ιράν μισούν την ομορφιά των γυναικών και πυροβολώντας τες στα μάτια ή στα γεννητικά όργανα νομίζουν ότι καταστρέφουν τη σεξουαλικότητα και το πρόσωπο των γυναικών… Άλλος ένας ρατσιμός κατά των γυναικών, με θρησκευτικό πρόσημο.

– (Ψηφιοποίηση) Αν πρέπει κάπου να αναφερθούμε με αισιοδοξία και ικανοποίηση, είναι τα ψηφιακά άλματα που καταγράφηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα: άλματα που άλλαξαν ριζικά το τοπίο εργασίας, επαφής των πολιτών με το δημόσιο και των σχέσεων μεταξύ τους, την κατάργηση των μεσαζόντων-άρα και της φοροδιαφυγής ως ένα βαθμό. Νέοι δρόμοι “άνοιξαν” στην εξυπηρέτηση των πολιτών: Η ηλεκτρονική (άυλη) συνταγογράφηση, η πλατφόρμα για τα ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα και τα νοσοκομεία, ραντεβού με διάφορους φορείς, sms για προληπτικές εξετάσεις, ενεργοποίηση του 112 κ.ά. Όλα αυτά αποτελούν «παράδειγμα προς μίμηση». Μια σοβαρή και θετική παρακαταθήκη που αφήνει η παρούσα κυβέρνηση. Κι αν ακόμη δεν υπήρχε “Πιερακάκης”, έπρεπε η κυβέρνηση να τον εφεύρει, διότι δεν είναι εύκολο στην κατάλληλη χρονική στιγμή (momentum), στην κατάλληλη θέση, να έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο.
Στ.Γ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα