Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Μικρά των ημερών

– (Προεόρτια) Βέβαια οι γιορτές των Χριστουγέννων, όπως τις γνωρίζαμε, είναι δύσκολο και αμφίβολο αν θα ξανάρθουν. Η αύξηση των κρουσμάτων και θανάτων στην ΕΕ, τα λοκντάουν που η μία χώρα μετά την άλλη κηρύσσουν, η μεγάλη αύξηση της πανδημίας στη χώρα και στην Κρήτη, όλα αυτά δεν αποτελούν αισιόδοξο μήνυμα για τις γιορτές… Ίσως γι’ αυτό οι περισσότερες πρωτεύουσες του κόσμου -συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και σύντομα των Χανίων- βιάζονται με το να θεωρούν ως καλύτερο για τους πολίτες τους, να φέρουν τα… Χριστούγεννα νωρίτερα! Πριν κι απ’ την περίφημη -αλλά ακατανόητη για μας, ως ξενόφερτη “γιορτή”- Black Friday!

– (Ανεμβολίαστοι) Όσο δεν εμβολιαζόμαστε και αφήνουμε τον κορωνοϊό να πολλαπλασιάζεται (και να μεταλλάσσεται), τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχει αυτός να αυξάνει τον αριθμό των ασθενών (κρούσματα), αλλά και τους θανάτους. Οπότε η πιθανότητα να κολλήσουμε, εξαρτάται από εμάς τους ίδιους και τα μέτρα που παίρνουμε. Μέτρα όπως η μάσκα και το εμβόλιο παραμένουν αναντικατάστατα, λένε οι επιστήμονες.

– (“Ημέρα του άνδρα”[19/11]) Υπάρχει; Ναι! Και καθιερώθηκε για να τιμηθεί, έτσι λένε, η συνεισφορά του στον ανθρώπινο πολιτισμό, ιδιαίτερα στην οικογένεια, τον γάμο και τη φροντίδα των παιδιών. Φυσικά η μέρα αυτή είναι τόσο “θορυβώδης” που κανείς δεν την αντιλαμβάνεται, αφού από κτίσεως κόσμου οι ανθρώπινες κοινωνίες είχαν και έχουν ως επικυρίαρχο ον τους άντρες. Κι ας κήρυξε προ αιώνων το ισότιμο των δυο φύλων ο Απ. Παύλος (οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶ θῆλυ). Το αρσενικό έχει «πυγμή» (γυναικοκτονίες), δεσπόζει (πολιτική, οικονομία)…, οπότε για ποια γιορτή να μιλήσουμε;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα