Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Μικρά – μικρά από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Γαύδο

• Σφακιανοί και Γαύδος

Ένα από τα πολλά ιστορικά συμβάντα που συνδέουν τη Γαύδο με τα Σφακιά μετέφερε ο δήμαρχος Σφακίων κ. Μ. Χιωτάκης στον πρωθυπουργό. «Ο Ιωσήφ Βολουδάκης (πρόγονος του σημερινού βουλευτή) ή Λιάπης από την Ίμπρο Σφακίων αποβιβάσθηκε τον Ιανουάριο του 1891 στη Γαύδο μαζί με την ομάδα του, σκότωσε όλους τους άνδρες του Τουρκικού Φυλακίου και πήρε τα όπλα και τα πυρομαχικά τους! Και από τότε Τούρκος δεν ξανακατέβηκε στη Γαύδο» είπε ο κ. Χιωτάκης, συμπληρώνοντας πως και «ούτε πρόκειται» για να σχολιάσει ο κ. Μητσοτάκης «όχι βέβαια».

• Καλωσόρισμα και κουβέντες

Ο κ. Μητσοτάκης είχε συζήτηση με τον ιερέα πατέρα Μπικογιαννάκη που του ευχήθηκε να επισκεφθεί και πάλι ως πρωθυπουργός το νησί, θερμό εναγκαλισμό με την κα Βαγγελιώ Τσιγωνάκη, ενώ βρέθηκε και στο σπίτι της πιο ηλικιωμένης κατοίκου του νησιού.

• Τα 12 μίλια


Μετά το τέλος της φωτογράφισης στο φάρο, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ν. Καλογερής βλέποντας τον πρωθυπουργό να κοιτάει τον ανοικτό ορίζοντα σημείωσε: «Ατενίζοντας τα 12 μίλια…» , με τον κ. Μητσοτάκη να απαντάει «θα γίνει και αυτό, κάθε πράγμα στον καιρό του». Στον χώρο του φάρου όπου έχει έδρα και το φυλάκιο οι άνδρες του χάρισαν στον πρωθυπουργό μια ελληνική σημαία.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα