Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μηχανικοί με το… πτυχίο στα χέρια 163 απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μηχανικοί και με το… πτυχίο στα χέρια από χθες 163 απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στην εκδήλωση απονομής – που για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια – έγινε δια ζώσης ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση ήταν έκδηλη.
Τόσο ανάμεσα στους φοιτητές και τους γονείς τους, όσο και ανάμεσα στους καθηγητές και τον επιστημονικό και διδακτικό προσωπικό του ιδρύματος.
Συνολικά από τα τμήματα του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφοίτησαν επιτυχώς:
• 57 Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης.
• 13 Μηχανικών Ορυκτών Πόρων.
• 34 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών- Μηχανικών Υπολογιστών.
• 22 Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος.
• 37 Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

«Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε στο Πολυτεχνείο Κρήτης, για τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας που τα καταφέρνουν σε όλον τον κόσμο. Ευχόμαστε σε όλου εσάς που αποφοιτάτε να ανοίξετε τα φτερά σας με επιτυχία προς τους επόμενους στόχους σας. Συγχαρητήρια σε εσάς και στις οικογένειες σας» τόνισε απευθυνόμενος στους αποφοίτους ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

ΤΙΜΗΘΗΚΕ Ο Β. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Νωρίτερα η Πολυτεχνειακή κοινότητα τίμησε τον κ. Β. Διαμαντόπουλο για τα 32 χρόνια της καθηγητικής του πορείας στο Πολυτεχνείο αλλά και της θητείας του ως πρύτανης.
Τον τιμητική έπαινο απένειμε ο αντιπρύτανης κ. Μ. Λαγουδάκης, ενώ η κ. Δ. Κολοκοτσά διάβασε το βιογραφικό του από την αποφοίτηση του από το ΑΠΘ, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον Καναδά, την εργασία του στο ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας και την εκλογή του το 1990 στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Συγκινητικές ήταν οι διαδικτυακές παρεμβάσεις παλαιών φοιτητών του και της κόρης του από την Αγγλία, αλλά και στενών συνεργατών του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών- Μηχανικών Περιβάλλοντος. Παράλληλα προβλήθηκε ένα μικρό βίντεο με την πορεία του κ. Διαμαντόπουλου. Ο ίδιος στην αποφώνηση του υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «θεωρώ ότι στα 32 χρόνια έχω λάβει πολύ περισσότερα από το Πολυτεχνείο, τους φοιτητές, τους συναδέλφους, το προσωπικό από ότι πρόσφερα εγώ. Όταν σχετίζεσαι με φοιτητές και φοιτήτριες, με νέα άτομα, έχεις την ψευδαίσθηση ότι παραμένεις εσαεί νέος και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του να είσαι καθηγητής. »
Τέλος είπε και μια ιστορία για το δαχτυλίδι που έχει στο χέρι του και που το λαμβάνουν οι μηχανικοί στον Καναδά και αποτελείται από υλικό γέφυρας που κατέρρευσε κοντά στο Βανκούβερ για να τους θυμίζει πως όταν σχεδιάζουν και υπολογίζουν θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα