Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022

Μια υπουργική απόφαση που άργησε χρόνια

Με στόχο να μπει τέλος στις δυσκολίες μετακίνησης και πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία σε κτήρια και δημόσιους χώρους, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, ανακοίνωσε τη θέσπιση τεχνικών προδιαγραφών μελέτης προσβασιμότητας των κτηρίων και των υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων.

Η ανακοίνωση έγινε μετά την υπογραφή σχετικής υπουργικής απόφασης με την οποία θεσπίζονται πλέον οι προδιαγραφές. Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση που θα έπρεπε η Πολιτεία να είχε κάνει εδώ και πολλά χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που τα δημόσια έργα με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση προβλέπουν σχετικές ρήτρες.

Το ζήτημα βέβαια δεν περιορίζεται στην έλλειψη κατάλληλων υποδομών. Είναι και θέμα νοοτροπίας στην οποία πάσχουμε… βαριά. Μια ματιά σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα μπροστά από ράμπες (φωτ.) ή από τραπεζοκαθίσματα που καταλαμβάνουν οδηγούς όδευσης τυφλών αρκεί για να καταδείξει πόσο δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε μέχρι να γίνει πράξη ο οφειλόμενος σεβασμός προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα