26.4 C
Chania
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026

Μια πορεία, πολλές αναγνώσεις, ένα συµπέρασµα

Από τις µεγάλες διαµαρτυρίες ενάντια στον πόλεµο του Ιράκ το 2003 είχε να γίνει αντίστοιχο συλλαλητήριο µε αυτό του Σαββάτου στη βάση της Σούδας.
Οι διαδηλωτές έκαναν λόγο για σχεδόν 4.000 άτοµα, η Αστυνοµία έδινε ένα αριθµό λιγότερο από το µισό, έµπειροι συνάδελφοι υπολόγιζαν σε 2.500 µε 3.000 εκείνους που ανέβηκαν στο Ακρωτήρι ανταποκρινόµενοι στο κάλεσµα των διοργανωτών.
Η µεγάλη πλειοψηφία τους, σίγουρα άνηκε στον αναρχικό χώρο, όπως δήλωναν και τα συνθήµατα που φώναζαν, ενώ ξεχωριστά “µπλόκ “είχαν το March to Gaza, οι φοιτητικοί σύλλογοι, πρωτοβάθµια εργατικά σωµατεία και από κόµµατα η “Νέα Αριστερά”, το ΜΕΡΑ 25, η “Κοµµουνιστική Απελευθέρωση”, το ΚΚΕ (µ-λ) κ.α.
Στον χώρο του πρώην ∆ηµοτικού Σχολείου πραγµατοποιήθηκαν µια σειρά από πολιτιστικές δράσεις αρχικά και πολιτικές οµιλίες στη συνέχεια από εκπροσώπους των συµµετεχόντων.
Μολονότι όλα έδειχναν ότι δεν θα αποφεύγαµε τα επεισόδια (µε αµφισβήτηση του µπλόκου της Aστυνοµίας και προσπάθεια να πλησιάσει η πορεία την είσοδο της βάσης) καθώς µερίδα των διαδηλωτών είχε αυτή τη διάθεση, τελικά αυτό δεν έγινε καθώς υπήρξαν ψυχραιµότερες σκέψεις.
Ακόµα και οι παλαιότεροι πάντως, πρώτη φορά θυµούνται η Αστυνοµία να “κόβει” την κίνηση προς της είσοδο της βάσης 1 χιλιόµετρο πριν!
Στις κινητοποιήσεις των προερχόµενων από το ΚΚΕ συλλογικοτήτων που συνεχίζονται τακτικά 1 και 2 φορές σε ετήσια βάση, η Αστυνοµία ανέµενε τους διαδηλωτές µπροστά στην πύλη της βάσης.
∆είγµα του ότι το Σάββατο που µας πέρασε, η ΕΛ.ΑΣ. έκρινε πως θα έπρεπε για λόγους ασφαλείας να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν την είσοδο της στρατιωτικής εγκατάστασης κρατώντας τους σε απόσταση.
Πάντως το µήνυµα των διαδηλωτών πέρασε µέσα από τη συµβολική δράση µε τα σάβανα παιδιών αλλά και την ιδιαίτερα µαζική πορεία στο κέντρο των Χανίων το βράδυ της Παρασκευής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα