Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Μια πικρή αλήθεια,

» Ένα λάθος που πρέπει να διορθώσουμε πριν είναι πολύ αργά

Κύριε διευθυντά,
σαν Έλληνας και πατριώτης θλίβομαι που βλέπω την χώρα μου, πάντα τελευταία στις αξιολογήσεις, μιας Ελλάδας που οι πρόγονοί μας, μας παρέδωσαν φάρο, και δίδαξαν σε όλο τον κόσμο, Δημοκρατία, πολιτισμό και επιστήμες, να είναι σε αυτήν την τραγική θέση.
Θυμήθηκα τη συζήτηση που είχαν πριν κάποια χρόνια με ένα Έλληνα παλιό μετανάστη στην Αμερική από το 1930. Και εμείς στην Αμερική έχομε εκλογές και μάλιστα πολύ πιο έντονες από τις ελληνικές. Αλλά! Με το που ανακοινώνεται το εκλογικό αποτέλεσμα όλοι οι Αμερικανοί, και αυτοί που ψήφισαν τον εκλεγμένο πρόεδρο και οι μη, γινόμαστε ένας κλοιός προστασίας γύρω από τον νέο πρόεδρο γιατί ξέρομε ότι θα εργασθεί για το καλό της Αμερικής και των Αμερικανών. Εσείς δυστυχώς, την επόμενη ώρα (όχι μέρα) μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων γίνονται επείγουσες συγκλήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με θέμα, πώς θα σαμποτάρουμε και θα κάνουμε δύσκολο το έργο της νέας κυβέρνησης, ώστε να αποτύχει και να πέσει το συντομότερο δυνατόν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και τη ζημιά που θα γίνει στο κράτος και στους πολίτες.
Αυτό πρέπει να αλλάξει γιατί κινδυνεύουμε, κάποια στιγμή εμείς ή τα παιδιά μας να βλέπουμε τον χάρτη της Ευρώπης και να λέμε «εδώ κάποτε ήταν η Ελλάδα». Αλλοίμονο!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

3 Comments

  1. Αγαπητέ κ. Λεπτίδη, μαζί με τις θερμές μας ευχές για χρόνια πολλά και καλή υγεία, δεχτείτε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήριά μας για το αληθινό και άκρως περιεκτικό περιεχόμενο της αξιόλογης επιστολής σας και συνυπογράφω μαζί σας όσα συνειδητά και με πατριωτικό πνεύμα αναφέρεται. Έτσι, ακριβώς συμβαίνουν στη χώρα μας και τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Δεν επιθυμώ να συνεχίσω χρονιάρες και δύσκολες μέρες που περνά όλος ο Ελληνισμός απανταχού της γης, γιατί αυτό το κοινωνικό μέγα θέμα που θίξατε και που άπτεται και της εθνικής μας συνείδησης και ταυτότητας είναι πολύ μεγάλο κι ατελείωτο. Ευτυχώς που υπάρχουν στον τόπο μας ακόμα ζωντανές φωνές για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο που περιέπεσε εδώ κι αρκετά χρόνια το Ελληνικό στοιχείο, αλλά ο Θεός της αγάπης προνοεί πάντα για το καλό των Ελλήνων και δεν χανόμαστε. Με φιλική εκτίμηση και τις καλύτερες ευχές Γιώργος Καραγεωργίου, συντ/χος νομικός, κοινωνιολόγος ΧΑΝΙΑ [από Ημαθία ορμώμενος]

  2. Συγγνώμη για τα λαθάκια της βιασύνης: Παρακαλώ αντί της λέξης “περιεχόμενο” διαβάστε το ορθόν: κείμενο και
    αντί: “αναφέρεται”, διαβάστε το ορθόν: αναφέρετε [Β΄Πληθ. πρόσωπο] Ευχαριστώ.

    • ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ .Ο ΦΟΒΟΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΩΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , Η ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΕΛΕΝΕΙ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΙΟΥΚΟΣΛΑΒΙΑΣ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΜΟΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΝΕΣΤΑΛΕΙ ΛΟΓΩ ΔΙΕΡΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΥΠΟ .ΘΥΜΑΣΤΕ !!! ΤΙ ΝΑ ΠΩ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα