Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Μια μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά

Τα Χανιά άξια προσπαθούν να κατακτήσουν στην Ευρώπη τη θέση που δικαιωματικά τους αξίζει με το φόρουμ πολιτιστικών διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Το Συμβούλιο κατανοεί ότι ο πολιτισμός είναι οι εμπειρίες που αποκομίζουμε από κάθε τόπο που επισκεπτόμαστε και τα Χανιά -σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον- αξιοποιούν το πολιτιστικό τους απόθεμα για να κερδίσουν την θέση που τους αξίζει αλλά επίσης γιατί ο πολιτισμός είναι η πιο τολμηρή θεμελίωση σε μια Ευρώπη αρχών και αξιών. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πολιτισμός, Ευρώπη, Χανιά, τουρισμός, είναι ένα ζήτημα πρωτίστως αρχών και αξιών.
Αυτές τις αξίες θεμελιώνει το φόρουμ γιατί αυτές δοκιμάζονται σήμερα.
Παράλληλα οι πολιτιστικές διαδρομές της Ευρώπης είναι μια πολυδιάστατη δράση για να ανακτήσουν τα Χανιά το χαμένο έδαφος στον συνεδριακό τουρισμό αλλά και για να πιστοποιήσουν ότι ο πολιτισμός είναι μια στρατηγική επιλογή, όχι μια τεχνητή, ευκαιριακή αναδίπλωση γιατί οι καιροί που διανύουμε είναι ταραγμένοι και οι απειλές βρίσκονται δίπλα μας.
Ο πολιτισμός είναι μια μεθοδολογία που υπήρχε πριν από εμάς, θα υπάρχει μετά από εμάς, και οφείλουμε τώρα στα Χανιά να την υπερασπιστούμε.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα